Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

«ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑ SOS ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»


άρθρο της κας Μαρίας Κραστάνα

Την Παρασκευή 05-04-24 ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Τα sos της διατροφής», στη Σχολική Βιβλιοθήκη. 

Η περίοδος των σχολικών εξετάσεων πλησιάζει και οι εξεταζόμενοι, αναρωτιόνται με ποιον τρόπο θα επιτύχουν την μέγιστη απόδοση. Μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βοηθά αδιαμφισβήτητα στην αυτοσυγκέντρωση, στην καλή λειτουργία της μνήμης, στην πνευματική διαύγεια, και αποτελεί ένα εφόδιο στη «μάχη» των εξετάσεων.

Με ορμητήριο, αυτό πήραμε μέρος στο πρόγραμμα «Αγωγής Υγείας» με θέμα:

«Εξετάσεις τα SOS της διατροφής»


Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις καθηγήτριες κα Κραστάνα Μαρία ΠΕ 8704 την κα Λίλη Γεωργία ΠΕ8705, μαζί με το τμήμα ΒΥΓ-2 του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

👉 κάντε click εδώ για να δείτε το video του προγράμματος 

Σκοπός του προγράμματος ήταν να αναδείξουν τις διατροφικές συνήθειες, και την ύπαρξη γνώσεων, γύρω από τη σωστή διατροφή των μαθητών-εφήβων, στην περίοδο των εξετάσεων Οι μαθητές του σχολείου μας, συμμετείχαν με προθυμία πάνω στο θέμα ,με ανεύρεση στοιχείων και διατροφική έρευνα. Στην έρευνα πήραν μέρος όλα τα τμήματα της Β’ Υγείας.

Η δράση «Το μενού της ευτυχίας» έφερε εμπράκτως το υγιεινό τρόπο διατροφής στα παιδιά., με μεγάλο ενθουσιασμό, γιατί « η επιτυχία της διατροφής συντελεί στην απόδοση των μαθητών»