Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Την Δευτέρα 15-04-24, οι μαθητές της Γ τάξης του τομέα Υγείας - Πρόνοιας κ Ευεξίας, των ειδικοτήτων Αισθητικής και Κομμωτικής Τέχνης, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και παρακολούθησαν της ημερίδας με θέμα: " Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Μια πρόκληση, πολλές ευκαιρίες". Συνοδοί των παιδιών ήταν η κα Ελένη Παπασταματάκη, η κα Μαριέττα Τζιβάνη και η κα Ευαγγελία Σταμούλη.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας που συντόνισε η αν. προϊσταμένη του τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της υγείας του δήμου Νεάπολης- Συκεών κα Νικολέττα Δαλάτση, ο Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ.Σίμος Θ. Δανιηλίδης καλωσόρισε «στο σπίτι τους» τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των λυκείων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. 

Με βάση το πρόγραμμα, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, παρακολούθησαν στην Αίθουσα Τέχνης του Δημοτικού καταστήματος, από τις 10:00 έως 11:50 το workshop για πρακτική ενδυνάμωση και εξατομικευμένη πληροφόρηση (start up νέας επιχείρησης, χτίζω βιώσιμες επιχειρήσεις κομμωτηρίου ή/και ινστιτούτου αισθητικής, υπολογισμός κέρδους- κόστους, επιλογή ανθρώπινου δυναμικού, εναρμόνιση προσωπικής ζωής κλπ) από τους φορείς:

  1. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Δια Βίου Ανέλιξη"
  2. Σωματείο Κομμωτών Θεσσαλονίκης
  3. Εκπρόσωπο Αισθητικής Τέχνης

Μετά από ένα διάλειμμα 15 λεπτών, μεταφέρθηκαν στον συνεδριακό χώρο του Δημοτικού Καταστήματος, όπου κ παρακολούθησαν εισηγήσεις καταξιωμένων στελεχών στο "επιχειρηματικό γίγνεσθαι" οι οποίοι με βιωματικό τρόπο προσπάθησαν με τη δυναμική και τις γνώσεις τους να εμψυχώσουν τους μαθητές μας.

Αναλυτικά:
12:05- 12:20 Όλγα Τσιουρβά, Περιφερειακή διευθύντρια ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ Θεσσαλίας,
Γυναίκα και επιχειρηματικότητα
12:25- 12:40 Μαρία Χούτου, Συνιδιοκτήτρια Εταιρείας «Χούτος Catering»,
Επιχειρηματικότητα στο χώρο της εστίασης
12:45- 13:00 Νικολέττα Δαλάτση, αν. προϊσταμένη τμήματος απασχόλησης,
επαγγελματικού προσανατολισμού, εθελοντισμού & προαγωγής της υγείας δήμου
Νεάπολης- Συκεών, Η οπτική του φύλου στην εργασία
13:05- 13:20 Στέλιος Μπουλταδάκης, Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Συκεών, Διασύνδεση
επαγγελματικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας
13:25- 13:40 Κωνσταντίνα Καραγγέλη, Ψυχολόγος, IASIS - Κέντρο Ημέρας Στήριξης της
Οικογένειας CONNECT FAMILY, Χτίζοντας ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες13:45- 14:00 Ερωτήσεις- Παρατηρήσεις

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους οργανωτές και τους εισηγητές για την ευκαιρία που μας έδωσαν, τις πολύτιμες πληροφορίες που συλλέξαμε και τις γνώσεις που αποκτήσαμε.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την  αν. προϊσταμένη του τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της υγείας του δήμου Νεάπολης- Συκεών κα Νικολέττα Δαλάτση για την πρόσκληση και τον συντονισμό.