Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Γ-ΑΙΣΘ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Την Τετάρτη 03-04-24 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Γ-ΑΙΣΘ στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, με συνοδούς καθηγήτριες την κα Ανδρονίκη Κυριαζή και την κα Ελένη Παπασταματάκη, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

Οι μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το περπάτημα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του Βοτανικού Κήπου, αλλά και να ξεναγηθούν από την υπεύθυνη Γεωπόνο- Αρχιτέκτονα τοπίου κα Φάνια Περσάκη.

Μπόρεσαν να δουν τους βραχόκηπους, τον τριανταφυλλεώνα, μια μεγάλη ποικιλία βοτάνων, τις συλλογές κωνοφόρων όπως κέδρους, έλατα, κυπαρίσσια, αλλά και βολβώδη εποχιακά φυτά και παχύφυτα, τις ανθισμένες κερασιές αλλά και το θερμοκήπιο που φιλοξενεί τροπικά, υποτροπικά, επίφυτα και σαρκοφάγα φυτά.

Επίσης ενημερώθηκαν για τις ιδιότητες των φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων, αλλά και για τα φυτά που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά.

Ήταν σίγουρα για όλους μας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία!

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης είναι μία όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό βρίσκεται στη δυτική Θεσσαλονίκη στον οποίον υπάρχει μια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών.

Είναι ο ένας από τους δέκα Βοτανικούς Κήπους σε όλη την ελληνική επικράτεια και καταλαμβάνει έκταση πέντε στρεμμάτων στην περιοχή Άνω Ηλιούπολης που περικλείεται από τις οδούς Κ.Κωνσταντινίδη, Ολύμπου, Περικλέους.