Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Α-3: ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Την Τετάρτη 03-04-24 στο Α-3 οι καθηγήτριες κα Άννα Μητρούσκα και κα Βασιλική Ρόμπα πραγματοποίησαν μια δίωρη δράση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. 

Αρχικά δόθηκαν στους χωρισμένους σε ομάδες μαθητές παραμύθια διάσημων παιδικών συγγραφέων, όπως του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, των αδελφών Γκριμ, του Σαρλ Περώ, του Ευγένιου Τριβιζά, του Χόρχε Μπουκάι και του Αισώπου, τα οποία οι μαθητές διάβασαν και συζήτησαν στις ομάδες τους. 

Στη συνέχεια αξιοποιώντας την τεχνική της δημιουργικής γραφής κλήθηκαν να δώσουν το δικό τους ευφανταστο διαφορετικό τέλος στο παραμύθι που ανέλαβαν και να το διαβάσουν στην τάξη. Τα παιδιά επίσης συζήτησαν για δικά τους αγαπημένα παιδικά βιβλία και παραμύθια. 

Τέλος παρακολούθησαν στον διαδραστικό πίνακα δύο παραμυθια του Χόρχε Μπουκάι, τον "Αλυσοδεμένο ελέφαντα" σχετικά με τη δύναμη της θέλησης, την υπομονή και επιμονή για την επίτευξη ενός στόχου και τον "Κήπο του βασιλιά " που αναφέρεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας και ιδιαιτερότητας κάθε ανθρώπου.