Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


άρθρο της κας Γεωργίας Λιλή

Την Τρίτη 16-04-24 στην Σχολική Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ (BLS/AED)” σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

 

Συμμετείχαν μαθητές των τμημάτων υγείας καθώς και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές.

Ο κ. Ηλίας ο Διασώστης μας μετέδωσε την αξία του Εθελοντισμού, να προσφέρεις στους συνανθρώπους μας με μόνο αντάλλαγμα την ψυχική ικανοποίηση του να σώζεις μία ανθρώπινη ζωή. Εκτός από την άμεση επίδραση στη ζωή και την υγεία του ατόμου που χρειάζεται βοήθεια, η παροχή πρώτων βοηθειών δείχνει αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Είναι μια έκφραση της φροντίδας και της συμπόνιας προς τους συνανθρώπους μας σε κρίσιμες στιγμές. 

Αυτή η ενέργεια δεν βοηθάει μόνο στην ανακούφιση του πόνου και της δυσφορίας, αλλά επίσης μπορεί να δώσει στον παθόντα το αίσθημα ότι δεν είναι μόνος του και ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν. 

Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των παιδιών μας για τα όσα βίωσαν ήταν κάτι πρωτόγνωρο αποκομίζοντας μία μοναδική εμπειρία με πολλά οφέλη στην μετέπειτα ζωή τους και έτσι ολοκληρώνοντας τη συνάντηση θέλησαν να αποτυπώσουν κάποιες σκέψεις τους στο χαρτί….

Στους επιμορφωμένους χορηγήθηκε Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, με ισχύ για 5 χρόνια.