Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

16ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ NOESIS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 02 & 03-04-24 - ERASMUS+

Το σχολείο μας την Πέμπτη 02-03-24 και την Παρασκευή 03-04-24 έλαβε μέρος στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώθηκε από από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους / τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» ΝΟΗΣΙΣ και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας.

Το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου βρέθηκε εκεί μετά από πρόσκληση και επιλογή της Noesis-Project Suport Team για να παρουσιάσει το πρόγραμμα  Erasmus+ "Integrated Services for Active Ageing jobs and innovative entrepreneurship 2018-1-EL01-KA102-047553" (ΙΚΥ).  Για τον λόγο αυτόν στο σταντ που μας παραχωρήθηκε η ομάδα μας έστησε τον εξοπλισμό τηλεϊατρικής του "Point of Care & E-pill Reminder" σε συνεργασία με την Vidavo καθώς και τα σχετικά έντυπα του ΙΚΥ ώστε να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό το έργο αυτό που διακρίθηκε και βραβεύτηκε πολλαπλώς αυξάνοντας την εξωστρέφεια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.  👉 κάντε click εδώ για να επισκεφθείτε το blog του σχεδίου




Οι μαθητές μας Αψηλίδης Κωνσταντίνος και Νίκα Λεονάρντο του Γ-ΝΟΣ μαζί με τους Κούτλιο Παναγιώτη και Βαφειάδη Χαράλαμπου του Β-ΠΛ-1 με τον Υπδντη κ.Λευτέρη Ναθαναηλίδη, την Υπ. Τομέα του ΕΚ Ευόσμου κα Μαίρη Τρυφινοπούλου, την κα Παρασκευή Λουστού και την κα Ναταλία Φρεμεντίνη ανέλαβαν με επιτυχία την ενημέρωση των συμμετεχόντων του 16ο Μαθητικού Συνεδρίου. 



Αρχικά ενημέρωσαν τον κ. Βασίλειο Μάτσο Διευθυντή Έρευνας Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Noesis και την κα Αικατερίνη Κυριακίδου συντονίστρια των προγραμμάτων ΜΝΑΕ και μέλος της Project Suport Team σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των έργων ΜΝΑΕ-Noesis που δεν τα θεωρούμε ως επιπλέον δραστηριότητες οι οποίες επιβαρύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά ως τρόπους οργάνωσης της σχολικής ζωής με στόχο την επαύξηση του κύρους και της ελκυστικότητάς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας συνδέει τις δράσεις των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών με την αξιοποίηση των έργων που χρηματοδοτεί το Noesis (ΜΝΑΕ) όπως ακριβώς με το "Point of Care & E-piil Reminder" που συνδυάστηκε με το Erasmus+ "Integrated Services for Active Ageing jobs and innovative entrepreneurship 2018-1-EL01-KA102-047553"  👉 κάντε click εδώ για να επισκεφθείτε το blog του σχεδίου



Το σταντ μας επισκέφθηκε ο κ. Νίκος Γραμμένος, Marketing Manager της Vidavo, για να συντονίσει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τηλεϊατρικής της εταιρείας στον οποίο στηρίζεται το έργο μας. Το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου ευχαριστεί θερμά την κα Μαρκέλλα Ψυμάρνου CEO της Vidavo,  η οποία στέκεται διαχρονικά δίπλα στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου σε αυτήν την εξελικτική διαδικασία μάθησης δίνοντας ένα υπόδειγμα γόνιμης συνεργασίας των σχολείων με τις επιχειρήσεις.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον έδειξε ο Διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία κ.Βασίλης Στρουγγάρης και η συνεργάτιδά του κα Μπράτσου όπου και συμφωνήσαμε, να διοργανώσουμε μια άσκηση-δράση στο χώρο τους προσομοιώνοντας την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε συνθήκες εκτάκτων αναγκών.