Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

WEST SIDE ROBOTICS: ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-03-24 (VIDΕO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ο κ.Λ.Ναθαναηλίδης με τον Σύμβουλο Εκπ/σης Κ.Κεχαγιά, τους μαθητές και τους γονείς τους

Το Σάββατο 09-03-24 το μεσημέρι η ομάδα West Side Robotis έδωσε τους τρεις πρώτους αγώνες στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League (ηλικίες 9 – 16) και FIRST® Tech Challenge (ηλικίες 12 – 18), μια διοργάνωση της Eduact σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και Μεγάλους Αρωγούς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

η κα Ν.Φρεμεντίνη με τους West Side Robotics

Η δική μας ομάδα διαγωνίζεται στον FIRST® Tech Challenge στον οποίο οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Ο διαγωνισμός εισάγει τα παιδιά στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM), μέσω μιας διασκεδαστικής και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, το οποίο υποστηρίζει τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

κος Λευτέρης Ναθαναηλίδης

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται στην ΔΕΘ – HELEXPO στο Περίπτερο 5 και 6. Η είσοδος είναι από το Περίπτερο 6 τις ώρες: Σάββατο 9:00 – 18:00 και Κυριακή 10:00 – 15:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.  

👉 1ος αγώνας κάντε click εδώ για να τον δείτε στο κανάλι του σχολείου

👉 2ος αγώνας κάντε click εδώ για να τον δείτε στο κανάλι του σχολείου  

👉 3ος αγώνας κάντε click εδώ για να τον δείτε στο κανάλι του σχολείου

👉 κάντε click εδώ για να δείτε τις δράσεις της ομάδας στο ειδικό blog των West Side Robotis