Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: "ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ"

Καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και οι γονείς/κηδεμόνες τους, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. με τίτλο: «Επιλέγοντας εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διαδρομές».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) του παραρτήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Θεσσαλονίκη και τους Σύμβουλους Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης:

1. Δραγογιάννης Κωνσταντίνος, ΠΕ84 Ηλεκτρονικών
2. Κολίτση Φιλοθέη, ΠΕ02 Φιλολόγων
3. Μαΐδου Ανθούλα, ΠΕ81 Πολιτικών Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων
4. Μολασιώτη Στυλιανή, ΠΕ82 Μηχανολόγων
5. Τσακμαλή Μαρία – Αντιόπη, ΠΕ87 Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας
6. Τσαχουρίδου Παναγιώτα, ΠΕ88 Γεωπονίας, Διατροφής και Περιβάλλοντος
7. Τσίντζος Πέτρος, ΠΕ83 Ηλεκτρολόγων

Σκοπός του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη λήψη επαγγελματικών και εκπαιδευτικών αποφάσεων, την αυτογνωσία μέσω ψυχομετρικών εργαλείων του ΕΟΠΠΕΠ, τους επαγγελματικούς τομείς, τις εκπαιδευτικές επιλογές και την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας. 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εννέα (9) εβδομαδιαίες συναντήσεις, με κάθε συνάντηση να έχει διάρκεια ενενήντα (90) λεπτών.  Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο σχολικό συκρότημα των ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης (στη βιβλιοθήκη). 

Τα καινοτόμα στοιχεία του προγράμματος είναι ότι αφενός οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να παρακολουθούν τις συναντήσεις, εφόσον έχουν θέσει προηγουμένως ένα τουλάχιστον ερώτημα προς τον ομιλητή και αφετέρου οι συναντήσεις αυτές, εξαιτίας των ερωτήσεων των μαθητών, θα είναι προσανατολισμένες στο συγκεκριμένο κοινό. 

Με τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα, οι μαθητές/τριες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να λάβουν τις ορθές για τους ίδιους αποφάσεις, αναφορικά με την μελλοντική τους εκπαίδευση.

Παρακαλούμε δείτε το παρακάτω αρχείο και, εφόσον ενδιαφέρεστε, συμπληρώστε την φόρμα που αναφέρεται:

👉 κάντε click εδώ για να δείτε την παλιότερή μας σχετική ανάρτηση

👉 κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες 

👉 και, εφόσον ενδιαφέρεστε, συμπληρώστε την φόρμα που αναφέρεται