Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΤΟΥ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΠΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, η οργάνωση και λειτουργία των έξι (6) δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και από το εκπαιδευτικό έτος 20221-2022 λειτουργούν σε αυτά οι κάτωθι επτά (7) ειδικότητες ΙΕΚ του αγροτοδιατροφικού τομέα: 

Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων
Εθν. Αντιστάσεως 3,
45221, Κατσικάς Ιωαννίνων
galateei@otenet.gr
26510 92219

α. Διαχειριστής Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων
β. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανήματων

Αβερώφειος Γεωργική Σχολή
4ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων,
41500, Λάρισα
geοsxoli@otenet.gr
2410 621353

Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

Μαθητικής Εστίας 37,
20500, Νεμέα
epasnemeas@hotmail.gr
27460 23032

Τεχνικός Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογές σε Ξύλινες Κατασκευές

Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας
Ιωαννίνων 95,
42200, Καλαμπάκα
ogee43@otenet.gr
24320 22781

Τεχνικός θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό Κάλυψη

Γεωργική Σχολή Μεσσαράς
Αμπελούζος, 70012, Γόρτυνα
epaskritis@gmail.cοm
28920 31259

Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος

Πρακτικό Γεωργ. Σχολείο Ιφ. Α. Συγγρού
Λεωφ. Κηφισίας 182,
15124, Αμαρούσιο
epasmar@otenet.gr
2ί0 8012701

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο κύριος φορέας Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και συμβάλλει αποφασιστικά στον σχεδιασμό της εθνικής πολιτικής στον τομέα αυτό, με βασική του αποστολή την οργάνωση και υποστήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχει στους σημερινούς αλλά και τους αυριανούς απασχολούμενους στον αγροτικό τομέα. Προάγει τις επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού του αγροτικού τομέα, με τη διαρκή μετάδοση επιστημονικών και τεχνικών πληροφοριών και δεδομένων, για την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών παραγωγής ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων.

Τα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια αρχική επαγγελματική κατάρτιση του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος του ν. 4763/2020, έχουν δημόσιο χαρακτήρα και απευθύνονται σε αποφοίτους της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), καθώς και κάτοχους ισότιμων τίτλων.

Οι εγκαταστάσεις τους διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και τα εργαστήρια, προσφέροντας στους καταρτιζόμενους με την υψηλή ποιότητα Θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και την πολυετή εμπειρία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση, όλα τα εφόδια που θα χρειαστούν για να γίνουν περιζήτητοι επαγγελματίες.

Τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται σε: πλήρως σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια,
παραγωγικές μονάδες μικρής κλίμακος που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις τους όπως τυροκομείο, οινοποιείο, θερμοκήπια, βουστάσιο, χοιροστάσιο, πτηνοτροφεία; γεωργικά μηχανήματα, εργαστήριο ξυλογλυπτικής, κ.α., καθώς και σε
αγρούς, αμπελώνα, κήπους κ.α. που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο των ΔΙΕΚ.

Σε ορισμένο αριθμό καταρτιζόμενων, που η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται εκτός του νομού της έδραc του ΔΙΕΚ παρέχεται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους δωράν στέγαση και σίτιση.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ: http://www.elgo.gr

Πηγή: compass.