Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ KIDS SAVE LIVES ΣΤΟ MEDITERRANEAN COSMOS


Το σχολείο μας συμμετείχε στη μεγάλη διεθνή δράση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση είχε παράλληλη διαδικτυακή σύνδεση με εκατοντάδες σχολεία από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας το αίσθημα παγκόσμιας συνεργασίας και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια.

Η δράση οργανώθηκε με την υποστήριξη των εθελοντών της οργάνωσης KIDS SAVE LIVES, η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπαίδευση για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαδραστικά εργαστήρια, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν να σώσουν ζωές, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η συμμετοχή μας οφείλεται στην πρωτοβουλία της κας Σαββίνας Κουσλόγλου που είχε σκοπό να προσφέρει στους μαθητές όχι μόνο γνώση, αλλά και δεξιότητες ζωής που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κρίσιμες στιγμές. 

Συνοδοί των παιδιών ήταν η κα Κατερίνα Μωυσίδου, η κα Ευαγγελία Σταμούλη και η κα Σαββίνα Σταμούλη.