Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΠΤΑ (07) ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ

Η απόφαση για την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων της Γ' τάξης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία των μαθητών για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα που δεν περιλαμβάνονται στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων.

Τα μαθήματα που περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

  1. Ελεύθερο Σχέδιο,
  2. Γραμμικό Σχέδιο,
  3. Γαλλικά,
  4. Γερμανικά,
  5. Ιταλικά,
  6. Ισπανικά,
  7. Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

👉 κάντε click εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώστε την αίτηση 

Η σχετική ενημέρωση θα γίνει και μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αλλά σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό με την υποβολή της αίτησης στην Γραμματεία του σχολείου.

Η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων είναι προαιρετική και οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν από ένα έως τέσσερα μαθήματα. Τα μαθήματα διαρκούν 45 λεπτά, με διάλειμμα 5 λεπτών, και γίνονται μετά το κανονικό σχολικό ωράριο. Κάθε τμήμα αποτελείται από 6 έως 10 μαθητές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται από τους γονείς ή τους ίδιους τους μαθητές εφόσον είναι ενήλικες.

Η Ενισχυτική διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων αποτελεί πρόγραμμα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Αναλυτικές πληροφορίες 👉 στο σχετικό ΦΕΚ