Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γνωριμίας με το έργο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις δράσεις της Πρωτοβουλίας, καθώς και η έναρξη ενός διαλόγου για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και εισαγωγή στο έργο της Πρωτοβουλίας από τη Δρα Αναστασία Κουμούλα, Διευθύντρια της Πρωτοβουλίας και Ψυχίατρο Παιδιών & Εφήβων. Η κ. Κουμούλα θα αναφερθεί στις ψυχικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, βασισμένη σε στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα πεδίου της Πρωτοβουλίας, και θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα του προγράμματος.

Στη συνέχεια, τα μέλη του κέντρου αναφοράς της Πρωτοβουλίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο συνεργάζεται με το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Γ.Ν.Θ. "Γ. Παπανικολάου" και το Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων και Εφήβων του Ιπποκρατείου ΓΝΘ, θα μιλήσουν για τις τοπικές δράσεις τους. Επιπλέον, οι ψυχίατροι Λίλιαν Αθανασοπούλου και Δρ Βάιος Νταφούλης θα παρουσιάσουν τα προγράμματα επιμόρφωσης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και παιδιάτρους, αντίστοιχα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η παρουσίαση του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής YES από τον Γιώργο Μόσχο, Νομικό και πρώην Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη, και την Παρασκευή Τατσιοπούλου, Ψυχίατρο Παιδιών & Εφήβων. Το πρόγραμμα αυτό δίνει φωνή στους εφήβους και τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν ενεργά σε θέματα που αφορούν την ψυχική τους υγεία.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν εγκαίρως.

Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων είναι ένα πενταετές πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και σε συνεργασία με το Child Mind Institute.


Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης 👉 εδώ