Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μειωμένα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

 Συγκεκριμένα:

  1. Μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών: Οι νέοι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, αρκεί να επιδεικνύουν μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα. Αυτό διευκολύνει τους μαθητές που μετακινούνται καθημερινά προς το σχολείο, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.

  2. Μαθητές δημόσιων σχολείων άνω των 18 ετών: Οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν ακόμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα μειωμένα εισιτήρια, με την επίδειξη του μαθητικού τους δελτίου (πάσο). Τα μαθητικά δελτία έχουν ισχύ από την αρχή του σχολικού έτους (1η Σεπτεμβρίου) μέχρι την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει χρόνος για την ανανέωση του πάσου, η ισχύς του παρατείνεται έως την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.

    👉 κάντε click εδώ για να μεταβείτε σε σχετική ανάρτηση του ΟΑΣΘ

 Για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών         

Επισυνάπτουμε την αίτηση προς τον ΟΑΣΘ και τις οδηγίες για τους μαθητές/τις μαθήτριες που δικαιούνται κάρτα απεριορίστων διαδρομών. 

Παρακαλούμε πολύ τους γονείς να τις διαβάσουν και να κάνουν ό,τι ακριβώς αναφέρει το έγγραφο με τος οδηγίες μας.

Προσοχή: Τελική προθεσμία για παραλαβή των αιτήσεων στο σχολείο ορίζεται η 8η Οκτωβρίου 2024.

Το σχολείο μας δεν μπορεί να δεχθεί ηλεκτρονικές αιτήσεις, παρά μόνον εκτυπωμένες και συμπληρωμένες από τους γονείς. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη φωτογραφία του μαθητή/της μαθήτριας.