Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

άρθρο της κας Σάρρας Σεβαστιάδου

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, ενώ την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου για τους μικρούς μαθητές από τα από τα νηπιαγωγεία. Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο Δημαρχείο Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Το συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών, καθώς και τα ακαδημαϊκά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη έμφαση φέτος δίνεται στη συμμετοχή των νηπιαγωγείων και των σχολείων Ειδικής Αγωγής, ενισχύοντας έτσι την εκπαιδευτική συμπερίληψη και την ενθάρρυνση της ενασχόλησης με την τεχνολογία από μικρή ηλικία.

Η δήλωση συμμετοχής των σχολικών ομάδων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ (https://www.mfr.kmaked.eu έως και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα ανακοινωθεί και η αναλυτική λίστα παράλληλων δράσεων (διαλέξεις, workshop, καλές πρακτικές, θεάματα) για εκπαιδευτικούς, καθώς και για μαθητές /τριες. Δήλωση συμμετοχής για τις παράλληλες δράσεις shop θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ.

Τέλος, υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης Γονέα Κηδεμόνα, πρόγραμμα καθώς και αναλυτική παρουσίαση της διοργάνωσης βρίσκονται στην ιστοσελίδα https://www.mfr.kmaked.eu.

Συνημμένα:

👉 19593- Διαβιβαστικό – 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής – 1η ανακοίνωση ._signed

👉 Προκήρυξη – 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής – 1η Ανακοίνωση