Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία της ψυχικής υγείας σε κάθε στάδιο της ζωής μας.

Αξίζει να κάνετε click και να παρακολουθήσετε το παρακάτω υλικό αυτό που σας προτείνουν οι καθηγήτριες του σχολείου μας. Είναι μια ευκαιρία να μάθετε πώς να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία και να βρείτε πρακτικούς τρόπους για να διαχειρίζεστε καθημερινές προκλήσεις.

κα Χρυσούλα Αντωνιάδου

Ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να μας προβληματίσει είναι η ιστορία του Άνταμ, ενός νεαρού ενήλικα που φαινομενικά ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Ο Άνταμ, ένας φιλόδοξος νέος που ονειρευόταν να γίνει σεφ, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ψυχική διαταραχή που άλλαξε τη ζωή του ξαφνικά.
👉 κάντε click εδώ

κα Γιάννα Φλώρου

Η μουσική έχει την ικανότητα να ανακουφίζει από το άγχος, να προσφέρει χαλάρωση και να βοηθάει στην έκφραση συναισθημάτων που ενδεχομένως να είναι δύσκολο να εκφραστούν με λόγια. Έτσι, μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά, τόσο σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα, όσο και σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.
👉 κάντε click εδώ

 κα Μαρία Πατηνέα Κοινωνική Λειτουργός του σχολείου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στοχεύει στο να σταματήσει ο στιγματισμός των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα, προωθώντας την αποδοχή και την υποστήριξη. Η στάση μας απέναντι στους άλλους μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την ψυχική τους υγεία. Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας είναι στο χέρι μας, όπως και η στήριξη των άλλων.
👉 κάντε click εδώ