Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ERASMUS DAYS 2024: ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των Erasmus Days 2024 στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, σε συνδυασμό με τις εκλογές του 15μελούς συμβουλίου. Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική οργάνωση και την υπευθυνότητα που επέδειξαν. 

Παρά την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών, η ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης μέσω live streaming πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, να την παρακολουθήσουν από απόσταση.

 

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με το ΕΚ Ευόσμου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου και την ομάδα West Side Robotics, συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό εορτασμό των Erasmus Days, με μια ενημερωτική ημερίδα για μαθητές και γονείς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μεταδόθηκε και ζωντανά (live streaming). 

Η οργάνωση της ζωντανής μετάδοσης ήταν ευθύνη της κας Σάρρας Σεβαστιάδου και της ομάδας της 👉 κάντε click εδώ για την παρακολουθήσετε

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κα Τίνα Μπέγγλη, κα Κατερίνα Αποστολίδου, κα Σάρρα Σεβαστιάδου και κα Ερασμία Ζαχάρογλου, ετοίμασαν με προσοχή το πρόγραμμα της ημερίδας, που στόχο είχε την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων για τα οφέλη των σχεδίων Erasmus+.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε παρουσιάσεις για τα σχέδια που υλοποιήθηκαν το 2023-2024 και αυτά που θα πραγματοποιηθούν το 2024-2025. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν εμπειρίες από πρώην συμμετέχοντες και να ενημερωθούν για τις μελλοντικές προοπτικές του προγράμματος.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τις εξής ενότητες:

  • WELCOME: Οι μαθητές Βασίλης Σουτάκης και Μαρία Αλεξίου καλωσόρισαν το κοινό σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ EITA 2023: Η κα Ερασμία Ζαχάρογλου μίλησε για τη βράβευση του σχολείου μας με το Ευρωπαϊκό Βραβείο EITA.
  • SHORT INTERVIEWS: Μαθητές-δημοσιογράφοι πήραν σύντομες συνεντεύξεις από συμμετέχοντες στις Erasmus ροές του σχολείου.
  • ACCREDITATION IN ERASMUS: Η κα Τίνα Μπέγγλη μίλησε για την αξία της διαπίστευσης Erasmus+.
  • FORUM: Πρώην συμμετέχοντες μαθητές απάντησαν σε ερωτήσεις συμμαθητών τους.
  • ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ: Απόφοιτοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα Erasmus+.
  • JOB SHADOWING: Η κα Τίνα Μπέγγλη παρουσίασε τις δράσεις του σχολείου ως φορέας υποδοχής μαθητών Erasmus.

Συμμετέχοντας σε αυτές τις εκδηλώσεις, οι μαθητές ενισχύουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Το Erasmus+ προωθεί την ισότητα, τη συμπερίληψη και τις δημοκρατικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε στις επόμενες δράσεις μας!