Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ) 2022-2023

η ομάδα της εικονικής εταιρίας "XPN" του ΕΚ Ευόσμου

άρθρο της κας Ανθής Χατζηνώτα

Την Παρασκευή 31-03-23 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο τελικός του επιχειρηματικού διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ) 2022-2023. 

Το YBT είναι ένας διαγωνισμός διοίκησης με προσομοιωτή που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείου να ασκηθούν με βιωματικό τρόπο σε θέματα λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων και να αναπτύξουν σύγχρονες δεξιότητες, όπως δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, κριτικής και επιχειρηματικής σκέψης, σύνδεσης εκπαίδευσης και επαγγελματικής ζωής.

Μαθητές λυκείου από τα σχολεία όλης της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ιδρύουν και λειτουργούν τη δική τους εταιρία για ένδεκα εικονικά έτη και ανταγωνίζονται μεταξύ τους βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που πετυχαίνουν για κάθε έτος.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, του Τομέα Διοίκησης Οικονομίας συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ασκήθηκαν για πολλούς μήνες σε θέματα επιχειρηματικότητας, κατάφεραν να περάσουν από τα Προκριματικά και να φθάσουν στον τελικό ο οποίος διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

👍 Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές μας Νίκο Κουκόλη, Σωτήρη-Απόστολο Παπαναστασίου και Χρήστο Παραστατίδη που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό εκπροσωπώντας το ΕΚ Ευόσμου με την εταιρία τους XPN !!!!

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

👉 κάντε click εδώ για να δείτε το πρόγραμμα

Υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης ήταν οι καθηγήτριες Οικονομίας κα Μιροσλάβα Σκαρλάτου  και η Τομεάρχης του ΕΚ Ευόσμου κα Φανή Μαρνέλλου

Συνοδοί των μαθητών στην Αθήνα ήταν κα Ανθή Χατζηνώτα Νομικός και η κα Μιροσλάβα Σκαρλάτου.