Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

20 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι: 

“ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ” 
&
”ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ”.

Σημαντικός στόχος είναι η υπενθύμιση της αξίας της Στοματικής Υγείας και η ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τη σχέση της Στοματικής με τη Γενική τους Υγεία αλλά και με τη γενική τους εικόνα.
Αυτή τη χρονιά, αναδεικνύουμε επίσης και τον παράπλευρο ρόλο των Οδοντιάτρων, ως συμβούλων για την ευζωία και τη διατήρηση της καλής Γενικής Υγείας του κάθε ασθενή, μέσω της στενής διαπροσωπικής σχέσης που αναπτύσσει μαζί του. 

Συμβουλές για διακοπή καπνίσματος, υιοθέτηση υγιεινής διατροφής, μείωση της λήψης ζάχαρης και φυσικά σωστή εφαρμογή της καθημερινής Στοματικής Υγιεινής. Επισυνάπτεται ενημερωτικό φυλλάδιο με πολύ χρήσιμες συμβουλές για διατήρηση της καλής Στοματικής Υγείας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά, να παρακολουθήσετε το βίντεο και να μελετήσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη λήψη ζάχαρης στους παρακάτω συνδέσμους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας:
 κάντε click εδώ

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2022 (full version)
 κάντε click εδώ