Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΤΟΓΝΑΘΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Τα τμήματα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας της Γενικής Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Ευόσμου όπως περιγράφεται στο έγγραφό του 311/06-02-23 με θέμα «Καινοτομίες-πρόταση συμμετοχής του τμήματος Γ-ΟΔΟΝΤ» και με βάση την Πράξη 21η/25-01-23 του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Πρόκειται για μια απόπειρα να διερευνηθούν οι επιπτώσεις του άγχους και στα προβλήματα που αυτό προκαλεί στο στοματογναθικό σύστημα κατά την δύσκολη και στρεσογόνο δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας θα συλλεχθούν δεδομένα μέσω ειδικού ερωτηματολογίου.


Προβλέπεται και εκπαιδευτική επίσκεψη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ώστε οι κλινικοί ιατροί να αξιολογήσουν τις συνθήκες της σύγκλισης και να αποτυπώσουν του οδοντικούς φραγμούς του υποψηφίου. Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής δωρεάν νάρθηκα βρυγμού.

Με το πέρας της δράσης θα διεξαχθεί ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των οικογενειών των μαθητών μας για τις μεθόδους πρόληψης από τις διαταραχές .

Οι δραστηριότητες εντάσσονται στις θεματικές ενότητες του μαθήματος "Ορθοδοντικής".

Για να λάβουν μέρος οι μαθητές θα πρέπει οι γονείς τους:
  • να κατεβάσουν την Υπ. Δήλωση κάνοντας 👉 click εδώ
  • να την διαβάσουν προσεκτικά
  • να την εκτυπώσουν και να την υπογράψουν
  • και τέλος να την προσκομίσουν έως 15-03-23 στην Γραμματεία
κα Γεωργία Λίλη