Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ"


Την Τετάρτη 23-11-22, οι μαθητές του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας της Γ' τάξης του σχολείου επισκέφτηκαν το "Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος" στο πλαίσιο του μαθήματος "Ανατομία - Φυσιολογία ΙΙ".
Η επίσκεψη στο Μουσείο αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να περιηγηθούν στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, να εξερευνήσουν από κοντά όλα τα εσωτερικά όργανα, να αφουγκραστούν τους κτύπους της καρδιάς και να νιώσουν το ρυθμό της αναπνοής. 

Το ανθρώπινο σώμα στο Μουσείο εμφανίζεται ως μία μοναδική, πολυσύνθετη, γιγαντιαία κατασκευή με μήκος περίπου 50 μέτρα και ύψος περίπου 6 μέτρα, η οποία αναπαριστά το σώμα μιας εγκύου γυναίκας, της "Ζωής". 

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, παρατήρησαν από κοντά και ενημερώθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα και τις λειτουργίες τους, ενώ είχαν τη δυνατότητα να δουν σε ανάγλυφες απεικονίσεις διάφορα όργανα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα μάτια, το δέρμα και πολλά άλλα, με αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία τους και ενδεικτικές αναφορές στις παθήσεις που συνηθέστερα πλήττουν το καθένα από αυτά.
κα Μαρία Κραστάνα
κα Αγγελική Καραματσούκη
κα Δώρα Δάγγα
κα Μαίρη Τρυφινοπούλου