Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

η ομάδα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου
Την Παρασκευή 04-11-2022 ομάδα έντεκα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παραπληροφόρηση και ψεύτικες ειδήσεις», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων «Καραπάντσειο» την οποία συνδιοργάνωσαν η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

η Ευρωβουλευτής κα Μ.Σπυράκη 
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ευρωβουλευτής κ. Σπυράκη, η οποία ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) δημοσίευσε έναν αναλυτικό οδηγό, μια εργαλειοθήκη, για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού στις τάξεις τους.

ο Διευθυντής της ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης κ.Χρ.Ρουμπίδης
Η κα Σπυράκη ευχαρίστησε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.Χρήστο Ρουμπίδη, την υπεύθυνη επικοινωνίας καθώς και την υπεύθυνη προώθησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ SaferInternet4Kids κα Κατερίνα Ψαρουδάκη και κα Μαριεύα Καρκανάκη αντίστοιχα και φυσικά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις παρουσιάσεις τους.

Μετά τις ομιλίες δόθηκε το βήμα στους μαθητές, οι οποίοι κατέθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και των ψεύτικων ειδήσεων, μέσα από videos, σκέτς και applications.

Η πρόταση του 4ου Γυμνάσιου Αμπελοκήπων βραβεύτηκε ως η καλύτερη από την κριτική επιτροπή και η ομάδα των μαθητών της θα ταξιδέψει στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες  με πρόσκληση της κας Σπυράκη.

Να συγχαρούμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και την ταινία τους: 

Αϊβαζίδη Χ.
Γαλλέ Εμ.
Γιαλούρης Θ.
Δοβλέτογλου Γ.
Θάνου Ευ.
Καφάτσου Αιμ.
Λυτρίδη Αλ.
Μαυρίκου Μ.
Νίκου Γ.
Ποιμενίδη Κ.
Σουπλή Αρ.

κα Σάρρα Σεβαστιάδου
κα Αγγελική Καραματσούκη