Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Την Τρίτη 08-11-22 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών της Γ΄τάξης του Τομέα Υγείας για θέματα σχετικά με τον διαδικτυακό εξαναγκασμό και τον εκβιασμό των παιδιών. Την εκδήλωση διοργάνωσε η κα Αγγελική Καραματσούκη καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πληροφορικής.

Η Αστυνόμος κα Καραΐσκου παρουσίασε με εύληπτο τρόπο την μεθοδολογία των διαδικτυακών δραστών που προσεγγίζουν τα θύματά τους με δόλιο τρόπο, παριστάνοντας τους συνομήλικους του ιδίου ή του αντιθέτου φίλου, συνομιλώντας μαζί τους, μέσω διαδικτυακών σελίδων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί διότι, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, κι αφού αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών με απατηλούς τρόπους, τους ζητούν υλικό ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (φωτογραφίες ή βίντεο), για προσωπική δήθεν χρήση ή για επαγγελματική προώθηση, μέσω «ειδικών» (μόντελινγκ κλπ.).

Για τους παραπάνω λόγους εκδήλωσή μας αυτή ήταν ενταγμένη και στην φάση της προετοιμασίας των εκπαιδευτικών που θα επιμορφωθούν στην Ιρλανδία και στην Γερμανία στο πλαίσιο του Erasmus+ KA122 "Imagine a world where every student can embrace their full pontential" (Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε μαθητής μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του).

Στους μαθητές και στις μαθήτριες δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν με την εισηγήτρια.


Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία και να την βοηθήσει ώστε απερίσπαστη και ασφαλής να μορφωθεί και να προκόψει.