Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ERASMUS DAYS 2024: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ – 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Οι «Ημέρες Erasmus» (#ErasmusDays) 2024 πλησιάζουν, και η Ευρώπη ετοιμάζεται να γιορτάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+ με εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έξι ολόκληρες ημέρες, από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία, οργανισμούς και εκπαιδευτικούς φορείς να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέσω των προγραμμάτων Erasmus+.

Στην Ελλάδα, οι «Ημέρες Erasmus» διοργανώνονται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το οποίο είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό του προγράμματος Erasmus+ στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης. Οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τους γονείς, για τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και συνεργασίας.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στο πλαίσιο των «Ημερών Erasmus», θα διοργανωθεί μια ειδική ημερίδα, την Παρασκευή 18-10-24, στην οποία θα παρουσιαστούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, καθώς και όσα προγραμματίζονται για το τρέχον σχολικό έτος. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάχυση της γνώσης και των εμπειριών που αποκτήθηκαν από τις δράσεις Erasmus, τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μέσα από τις δράσεις αυτές, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διεθνείς ανταλλαγές, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, κάτι που ενισχύει την εκπαιδευτική τους πορεία και τους προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον τους. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα για να μάθουν περισσότερα για τα οφέλη αυτών των προγραμμάτων και πώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών τους.

κα Τίνα Μπεγγλή
κα Κατερίνα Αποστολίδου

👉 κάντε click εδώ για να δείτε το blog με τα Ευρωπαϊκά μας προγράμματα