Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ/ΕΚ ΕΥΟΣΜΟΥ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και κάθε επισημότητα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 11-09-24, στην αυλή του σχολείου, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών για μια δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κ.Σάββας Ξενιτόπουλος, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Στην ομιλία του, επεσήμανε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να στέκεται στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ενθαρρύνει τη μάθηση και την εξέλιξη των μαθητών.

"Η δημοτική αρχή είναι εδώ για να στηρίξει κάθε σας προσπάθεια και να διασφαλίσει ότι τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα προάγει τη γνώση, την κριτική σκέψη και την καινοτομία," ανέφερε ο κ.Ξενιτόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαρκούς στήριξης και των επενδύσεων στην παιδεία.

Τους μαθητές καλωσόρισαν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Κατερίνα Λυκοκώστα, και οι διευθυντές του σχολείου, κ.Γιάννης Βιόπουλος, Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, και κ.Γιώργος Χριστακάκης, Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Ευόσμου ευχήθηκαν καλή αρχή στους μαθητές, εκφράζοντας την αφοσίωση και την υποστήριξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η κα Λυκοκώστα, στον σύντομο αλλά ουσιαστικό χαιρετισμό της, τόνισε τη σημασία της δουλειάς, της συνέπειας και της συνεργασίας για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων. "Η χρονιά που ξεκινάει είναι μια ευκαιρία για όλους μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε και να σας βοηθησουμε στην πορεία σας, ώστε να φτάσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας," ανέφερε.

Αντίστοιχα, ο κ.Βιόπουλος και ο κ Χριστακάκης επεσήμαναν την αξία της θεωρητικής γνώσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, τονίζοντας τη σημαντικότητα των θεωρητικών και των εργαστηριακών μαθημάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα προετοιμάσουν τους μαθητές για το μέλλον.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνοδεύτηκε από ευχές και μηνύματα αισιοδοξίας, με όλους να είναι βέβαιοι σε μια χρονιά γεμάτη γνώση, επιτυχίες και δημιουργικότητα. Το σχολείο, με τις κατάλληλες προετοιμασίες και την αφοσίωση των εκπαιδευτικών, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να προσφέρει στους μαθητές του ένα περιβάλλον μάθησης, ανάπτυξης και καινοτομίας.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας και τους γονείς τους μια δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά!

Την οργάνωση του αγιασμού ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία η κα Μαρία Αργαλαβίνη καθηγήτρια Αισθητικής! 

👉 κάντε click εδώ για να δείτε ένα σύντομο video από τον αγιασμό