Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Α΄ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

θα ακολουθήσει και Β΄πρόσκληση για προγραμματισμό και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα οποία προβλέπονται μετακινήσεις

1) Α΄ ΤΑΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΙΑ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ)

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε να ενημερώσετε και να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετάσχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη». Στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και κοινωνικής ευθύνης. Μέσα από συνεργασίες με σχολεία από την Ελλάδα και την ομογένεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση και δεξιότητες που προάγουν τη βιωσιμότητα και τη συνεργασία.

Κορυφαία στιγμή αυτής της δράσης θα είναι η συμμετοχή τους στο 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2025, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Οι σχολικές μονάδες, που θα ενταχθούν στο Δίκτυο, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς και των Προγραμμάτων τους στο 2ου Μαθητικού Περιβαλλοντικού Συνεδρίου του Εθνικού Δικτύου, που προγραμματίζεται να λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2025 (τελευταία εβδομάδα) στην Κωνσταντινούπολη (δυνατότητα συμμετοχής με προφορικές ανακοινώσεις και e-Posters).

Παράπλευρες δράσεις και επισκέψεις σε χώρους πολιτισμικής αναφοράς, γραμμάτων, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος θα πλαισιώνουν τους αρχικούς στόχους του Δικτύου.

👉 click εδώ για να ενημερωθείτε σχετικά από το site της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης 
👉 click εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο 1ο, να το εκτυπώσετε και να το προσκομίσετε στην Γραμματεία έως 25-09-24
κα Ξανθή Παρταλίδου
κα Ελένη Πάσχου


2) Α΄ & Β΄ & Γ' ΤΑΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ PORT DE BOUC ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ (ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 40)

 
Αγαπητοί γονείς,

Με μεγάλη χαρά, το σχολείο μας σας ενημερώνει για μια ευκαιρία που προσφέρεται στους μαθητές μας: τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αδελφοποίησης με ένα γαλλικό λύκειο στη Μασσαλία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν μαθητές από τη Γαλλία, ενώ θα επισκεφθούν σημαντικές πόλεις της Ευρώπης, όπως το Μιλάνο, το Μονακό, τη Νίκαια και φυσικά τη Μασσαλία.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα στα παιδιά σας:
  1. Οι μαθητές θα ζήσουν από κοντά τη γαλλική κουλτούρα, θα ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες με συνομηλίκους τους και θα καλλιεργήσουν διεθνείς φιλίες.
  2. Γλωσσική βελτίωση: Η επαφή με τη γαλλική γλώσσα σε πραγματικό περιβάλλον θα ενισχύσει τις γλωσσικές τους δεξιότητες.
  3. Εμπλουτισμός γνώσεων: Οι επισκέψεις σε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία όπως το Μιλάνο, το Μονακό, η Νίκαια και η Μασσαλία θα δώσουν στους μαθητές μια ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
  4. Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Το πρόγραμμα θα συμβάλλει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας, επικοινωνίας και αυτονομίας στους μαθητές μας.
Σας καλούμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετάσχουν σε αυτήν την ευρωπαϊκή εμπειρία, η οποία θα συμβάλει στην προσωπική και ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη. Είμαστε βέβαιοι ότι όπως και κατά την περσινή μας μας εμπειρία το πρόγραμμα αυτό θα αφήσει ανεξίτηλες αναμνήσεις και θα ανοίξει νέους ορίζοντες για το μέλλον τους.

👉 click εδώ για να ενημερωθείτε για την μετακίνηση του σχ.έτους 2023-24
 
 ενημέρωση από τους καθηγητές συνοδούς του έτους 2023-24
κα Κατερίνα Αποστολίδου
κα Ελένη Πάσχου
κα Άννα Μητρούσκα
κ. Αλέξανδρος Σπαθόπουλος
 

3) Γ΄ ΤΑΞΗ (20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας σας καλεί να συζητήσετε με τα παιδιά σας για το εάν θα λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που περιλαμβάνει μετακίνηση στη Σόφια και τη Βουλγαρία. 

Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

  • Σόφια, 1 διανυκτέρευση: μοναστήρι της Ρίλα
  • Βουκουρέστι, 4 διανυκτερεύσεις: Μουσεία - Κοινοβούλιο, Καρπάθεια Όρη, Σινάια (μοναστήρι του Κατακουζηνού), Πελές (παλάτι), κάστρο Μπραν (κάστρο του κόμη Δράκουλα) και Μπρασόφ

Όπως λέει και η σοφή παροιμία, "Τα ταξίδια είναι το σχολείο της ζωής." Μέσα από τα ταξίδια, τα παιδιά αποκτούν γνώση και εμπειρίες που δεν θα μπορούσαν να αποκομίσουν μόνο μέσα από τα σχολικά βιβλία.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να συναποφασίσετε με  παιδιά για την συμμετοχή τους σε αυτήν την εμπειρία, η οποία θα τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

👉 click εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο 3ο, να το εκτυπώσετε και να το προσκομίσετε στην Γραμματεία έως 25-09-24

κα Φανή Μαρνέλλου & κα Ειρ.Συμεωνίδου ΟΙΚ
κα Νίκη Κυριαζή & κα Π.Μπαλτά ΥΓ
πληροφορίες για ΠΛ και ΗΛΚ-ΗΛΝ
κ.Γιάννης Βιόπουλος Δντης

4) ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ: ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄)

Αγαπητοί γονείς,

Η πενθήμερη εκδρομή της Γ' τάξης είναι μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση. Αποτελεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για τα παιδιά να αναπτύξουν φιλίες, να ζήσουν στιγμές που θα θυμούνται για πάντα και να κλείσουν το κεφάλαιο του σχολείου με όμορφες αναμνήσεις.

Για την πραγματοποίηση της εκδρομής είναι απαραίτητο να συμμετέχει τουλάχιστον το 70% των μαθητών της Γ' τάξης. Η μαζική συμμετοχή εξασφαλίζει την έγκριση αλλά και την ομαλή διοργάνωση και την ισορροπημένη κατανομή των εξόδων. Επιπλέον, η παρουσία όλων των παιδιών ενισχύει την ομαδικότητα και τη συνοχή της τάξης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξή τους. 

Η ημερομηνία πραγματοποίησης και ο προορισμός θα αποφασιστούν οριστικά μετά από συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων. 

πληροφορίες
κ. Γιάννης Βιόπουλος Δντης
κα Κατερίνα Λυκοκώστα, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων
και οι μαθητές Μ.Μποζίνη και Β.Σουτάκης της Γ΄Τάξης

👉 click εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο 4ο, να το εκτυπώσετε και να το προσκομίσετε στην Γραμματεία έως 25-09-24