Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Θ΄ ΦΑΣΗ 2024-25: Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ




👉 ο νέος κανονισμός Υ.Α. Αριθμ. 104602/Κ5 – Τεύχος B’ 5310/20.09.2024

Στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας εγγράφονται κατά την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

i. Κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων προς αυτούς τίτλων της ημεδαπής και
ii. Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων προς αυτούς τίτλων της ημεδαπής σε συναφείς ειδικότητες.
 
 Ο μαθητευόμενος οφείλει να είναι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης κατά την υπογραφή της Σύμβασης μαθητείας και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μαθητευομένου στα ανωτέρω, διακόπτεται το πρόγραμμα Μαθητείας.

Οι έγκυρες αιτήσεις των υποψηφίων μοριοδοτούνται σύμφωνα με τα κριτήρια που περιγράφονται κατωτέρω.Ο βαθμός πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ισοδύναμου τίτλου, στρογγυλοποιημένος σε τρία δεκαδικά ψηφία, πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000) και προσφέρει ισοδύναμο αριθμό μορίων.

Η ηλικία του υποψηφίου υπολογίζεται αφαιρώντας το έτος γέννησης του υποψηφίου από το έτος υποβολής της αίτησης, και μοριοδοτείται επιπλέον ως ακολούθως:

i. Έως και 19 έτη με 8000 μόρια.
ii. Μεγαλύτερη από 19 και έως και 29 έτη με 4000 μόρια.
iii. Μεγαλύτερη από 29 και έως και 39 έτη με 1500 μόρια.
iv. Μεγαλύτερη από 39 με 500 μόρια.
 
Η εγγύτητα της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης του υποψηφίου από την ημερομηνία απόκτησης του πτυχίου του, μοριοδοτείται επιπλέον ως ακολούθως:

i. Για διάστημα έως ενός έτους από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 3000 μόρια.
ii. Πέραν του έτους και για διάστημα έως δύο ετών από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 2000 μόρια.
iii. Για διάστημα άνω των δύο ετών από την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου 1000 μόρια.

Πηγή: compass