Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ Κ.Υ.ΜΑ. ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!



Στην Σχολική Βιβλιοθήκη αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση του προγράμματος Κ.Υ.ΜΑ., το οποίο ανοίγει τον δρόμο στους μαθητές του σχολείου μας για να γνωρίσουν τον κόσμο της Κβαντικής Υπολογιστικής. 
 
Οι πρώτοι δώδεκα μαθητές που ξεκινούν το ταξίδι αυτό είναι:

Ακτσόγλου Γιάννης Γ6
Βαφειάδης Χαράλαμπος Γ6
Γιαννουλίδης Ηλίας Γ7
Ισχνόπουλος Σπυρίδων Β7
Καζά Χριστίνα Β1
Καμενίδης Γρηγόρης Α2
Κατσιόλα Όλγα Β5
Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα-Κυριακή Β1
Μιχαηλίδης Φώτης Γ6
Παρασκευόπουλος Σωτήρης Γ7
Ρηνώτας Ευστράτιος Γ7
Τόλιος Πέτρος Β1

Επιθυμείς και εσύ; Αν ναι τότε διάβασε τα παρακάτω....
 
Πώς να δηλώσεις συμμετοχή; Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτόν τον μαγικό κόσμο και να δεις πώς μπορεί να αλλάξει η καθημερινότητά μας στο μέλλον, έλα σε επαφή με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κα. Γεωργία Λιάκα και κα. Παρασκευή Λουστού.

Το σχολείο μας συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), θα ξεκινήσει ένα ταξίδι ανακάλυψης των τεχνολογιών του μέλλοντος!

Τι είναι η Κβαντική Υπολογιστική;  
 
Μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο, αλλά στην ουσία πρόκειται για έναν νέο τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές επεξεργάζονται πληροφορίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Ακόμα κι αν τα μαθηματικά δεν είναι το δυνατό σου σημείο, μην ανησυχείς! Οι καθηγητές από τα πανεπιστήμια θα κάνουν μια απλή εισαγωγή στα απαραίτητα μαθηματικά και τη φυσική, ώστε να κατανοήσουμε όλοι βασικές έννοιες.

Με τη βοήθεια των καθηγητών, θα ανακαλύψεις πώς οι αρχές της κβαντικής φυσικής, που περιγράφουν τον μικροσκοπικό κόσμο, μπορούν να βοηθήσουν τους υπολογιστές να λύνουν σύνθετα προβλήματα πιο γρήγορα από ποτέ!

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος αυτής της νέας τεχνολογικής εποχής!

👉 κάντε click εδώ για περισσότερες πληροφορίες 
 
κα Γεωργία Λιάκα
κα Παρασκευή Λουστού