Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ-ΕΠΑΛ & IEK, ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2023-24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ 2 ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ


Υπενθυμίζουμε στους απόφοιτούς μας που έχουν "περάσει" ή θα "περάσουν" με επιτυχία τις εξετάσεις Πιστοποίησης είτε της Μαθητείας-ΕΠΑΛ είτε των ΙΕΚ ότι μπορούν να φοιτήσουν σε Τμήματα ΑΕΙ μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την υπ αριθμ. 46935/Ζ1/21-04- Απόφαση της Υπουργού και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Διαδικασία κατάταξης αποφοίτων των ΙΕΚ, καθώς και του Μεταλυκειακού έτους Μαθητείας σε Τμήματα ΑΕΙ» τα βασικά στοιχεία του απαιτούνται είναι τα εξής:

  1. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά στέλνονται στην Γραμματεία του κάθε τμήματος ΑΕΙ από τις 1 έως και 15 Νοεμβρίου 2022.
  2. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά είναι: α) Αίτηση του ενδιαφερομένου β) Αντίγραφο Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιμου τίτλου.
  3. Η διεξαγωγή των εξετάσεων πραγματοποιείται το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
  4. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του κάθε Τμήματος εγκαίρως.
💥Επειδή όμως το κάθε Τμήμα ξεχωριστά αναρτά την σχετική διαδικασία παρακαλούμε τους αποφοίτους μας να αναζητούν οι ίδιοι τις αναρτήσεις αυτές μόνοι τους.

👉 Εμείς, ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα δεχθεί για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 αιτήσεις για κατατάξεις αποφοίτων της Μαθητείας-ΕΠΑΛ και από τις παρακάτω ειδικότητες που έχουν λειτουργήσει ή λειτουργούν στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου: 

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
• ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ