Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

"ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ"


άρθρο της κας Ελένης Παπασταματάκη

Την Τετάρτη 04-05-23 την 4η και 5η ώρα,  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια πολύ σημαντική ενημέρωση από τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Ελευθέριο Κοσμίδη, Φυσικό και Σύμβουλο ΠΕΣΥΠ ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της ενημέρωσης ήταν "Απλές συμβουλές για να πληρωθείτε τον κόπο σας στις Πανελλήνιες" και ως σκοπό είχε να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες μας που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις ως προς την διαχείριση τόσο του χρόνου που απομένει μέχρι τις εξετάσεις, όσο και του άγχους που τους δημιουργεί αρκετές δυσκολίες. Το παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ΄τάξης των τμημάτων "Β. Νοσηλευτικής", "Αισθητικής Τέχνης" και "Β.Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων"

Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογία των μαθητών την περίοδο αυτή και στην σωστή στάση που πρέπει να κρατήσουν, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών δοκιμασιών, ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτή τους η προσπάθεια.

Τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματα τους στον κ. Κοσμίδη, και έλαβαν πολύ σημαντικές απαντήσεις. Εφόδια σημαντικά για την επίτευξη του στόχου τους.

Η πρόσκληση του Συμβούλου οργανώθηκε από την κα Ελένη Παπασταματάκη και συμμετείχαν οι καθηγήτριες κα Μαρία Γούσιου, κα Μαρία Κραστάνα, κα Αναστασία Νταλού και κα Ασπασία Σιδηροπούλου.