Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 19ης ΜΑΪΟΥ
ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΤΑ ΕΘΝΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ

Για να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου αφιέρωσε την ετήσια ημερήσια εκδρομή του στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Έτσι λοιπόν 300 επισκέπτες,  μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέβηκαν στο φιλόξενο Βέρμιο, την Τετάρτη 10-05-23, ημέρα της Μεσοπεντηκοστής.

Οι σύνοδοι των μαθητών δεν ήταν μόνο οι καθηγητές του σχολείου άλλα και οκτώ ισπανοί συνάδελφοί τους από τρία δημόσια λύκεια της Μαδρίτης και του Μπιλμπάο. Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην Ελλάδα υλοποιώντας πρόγραμμα Erasmus+ επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job shadowing).

Οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν Ιερό Ναό και ενημερώθηκαν για την μακραίωνη ιστορία των εθνικο-θρησκευτικών κειμηλίων που φυλάσσονται στο Προσκύνημα από τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Μετεντζίδη.

Εις ανάμνηση της εκδρομής, επιδόθηκε στον πρόεδρο του μαθητικού δεκαπενταμελούς, μια εικόνα της Παντάνασσας Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε φιλοξενία στο Μελισσανίδειο Μέλαθρον.


Ο Σύλλογος των Γονέων και ο Σύλλογος των Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά τον π.Χριστόδουλο και τα Δ.Σ. του Σωματείου και του Προσκυνήματος "Παναγία Σουμελά" για την υποδοχή και την φιλοξενία.



👉 κάντε click εδώ Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Μετεντζίδης 


 








👉 κάντε click εδώ κα Ασπασία Τασιοπούλου (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας)