Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Α-5 : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΤΡΙΤΗ 02-05-23

Τι κάνουν τα παιδιά της Τεχνολογίας, τα παιδιά μας, στη Βιβλιοθήκη του Ευόσμου?


Μα φυσικά μια γνωριμία με έναν χώρο «επικίνδυνο», όπως αναφέρει το φυλλάδιο με τις οδηγίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου, αφού «Τα βιβλία είναι πολύ επικίνδυνα, γιατί αλλάζουν τη ζωή σου!»

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Στόχος να αποδώσει φόρο τιμής στο βιβλίο και τους συγγραφείς και να ενθαρρύνει, κυρίως τους νέους, να ανακαλύψουν τη «μαγεία» της ανάγνωσης και το έργο όλων αυτών των δημιουργών που συνετέλεσαν στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Με αφορμή, λοιπόν τη μέρα αυτή και τον συμβολισμό της, το τμήμα Α5 του σχολείου μας, συνοδεία των καθηγητριών Μαριάννας Παυλίδου και Σοφίας Στόλη, επισκέφθηκε την Τρίτη 02-05-23, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου που στεγάζεται στον 2ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 57.

Η επίσκεψη του τμήματος έγινε στις ώρες της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν στο αναγνωστήριο, περιστοιχισμένα από χιλιάδες βιβλία - 35.000 τίτλους βιβλίων διαθέτει η Βιβλιοθήκη- χωρισμένα σε θεματικές κατηγορίες. 

Μετά από μια σύντομη ενημέρωση και συζήτηση, έφυγαν με ένα βιβλίο στο χέρι! Ελπίζουμε να το διαβάσουν!

οι καθηγήτριες
κα Μαριάννα Παυλίδου
κα Σοφία Στόλη