Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΕΡΤ-3 & TV-100 ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ΤΕΣΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


Την Τρίτη 14-02-23 το πρωί οι καθηγήτριες κα Σοφία Στόλη και η κα Όλγα Μπελεγάκη του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου συνόδευσαν έναν από τους φετινούς εταίρους μας στο πρόγραμμα Erasmus +ΚΑ1 Επαγγελματικής Κατάρτισης για την Ειδικότητα της Αισθητικής, τις μαθήτριες της Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας και τις καθηγήτριές τους κα Ευρυδίκη Σπύρου και κα Δήμητρα Γεναγρίτη στα στούντιο της ΕΡΤ-3 και της ΤV-100.

Το πρόγραμμα του φιλοξενούμενου σχολείου έχει τίτλο «from theory to practice» και κωδικό 2021-1-CY01-KA122-VET-000030775. Το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου είναι ο φορέας υποδοχής, δηλαδή, προγραμματίζει και διεκπεραιώνει τις όλες δραστηριότητές του σχολείου της Λευκωσίας στην πόλη μας. Θέμα της συγκεκριμένης επαγγελματικής επίσκεψης ήταν το «τηλεοπτικό μακιγιάζ».

Πρώτος μας σταθμός ήταν η ΕΡΤ-3. Εκεί μας υποδέχθηκε η επικεφαλής της ομάδας του μακιγιάζ του σταθμού κα Ειρήνη Μάκιου. Αρχικά, μας ξενάγησε στα στούντιο του σταθμού αφού πρώτα κάναμε μια στάση στο «κέντρο επιχειρήσεων», στο «αρχηγείο» του, έναν χώρο γεμάτο οθόνες και κονσόλες, το βασίλειο του σκηνοθέτη! Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιηγηθήκαμε σε έναν κόσμο «μαγικό», τον κόσμο των εκπομπών και των ειδήσεων.

Εκεί, η κα Μάκιου μας μύησε στα μυστικά του κόσμου της τηλεόρασης με πληροφορίες και λεπτομέρειες που αφορούν στο πώς βγαίνει μια τηλεοπτική εικόνα στον τηλεθεατή, πώς λειτουργεί μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων πίσω από τις κάμερες μέχρι να βγει το τηλεοπτικό προϊόν όπως το βλέπουμε εμείς στο σπίτι.

Απαντώντας πολύ ευγενικά στις ερωτήσεις μας, η μακιγιέζ μάς κατατόπισε για τις καινούργιες τάσεις στο τηλεοπτικό μακιγιάζ, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σήμερα, την απαραίτητη συνεργασία της με σκηνοθέτη, φωτιστές, αρχισυντάκτη, ενδυματολόγο, κομμώτριες. Επίσης, εξήγησε στις φιλοξενούμενές μας ποια προσόντα πρέπει να έχει κάποιος/α που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος μακιγιάζ, τι είδους σπουδές απαιτούνται, αν είναι ένα καλά αμειβόμενο επάγγελμα, τι προοπτικές εξέλιξης έχει.

Στο τελευταίο κομμάτι της επίσκεψής μας στην ΕΡΤ-3 , οι μαθήτριες παρακολούθησαν την μακιγιέζ «επί τω έργω». Δυο γνωστές παρουσιάστριες του σταθμού αφέθηκαν στα έμπειρα χέρια της και βγήκαν πραγματικά αγνώριστες!

Δεύτερος και τελευταίος μας σταθμός η TV-100. Ανεβήκαμε στον 6ο όροφο του κτιρίου με την υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό, όπου μας καλωσόρισε η κα Χρυσούλα, η μοναδική make-up artist του σταθμού καθώς πρόκειται για έναν σταθμό με πολύ λιγότερες ανάγκες για μακιγιάζ συγκριτικά με την ΕΡΤ3.

Και εκεί οι μαθήτριες παρακολούθησαν την μακιγιέζ «live» να κάνει τα «ταχυδακτυλουργικά» της, δίνοντάς τες ταυτόχρονα χρήσιμες συμβουλές και tips «εκ των έσω». 

Θερμά ευχαριστώ στους δυο τηλεοπτικούς σταθμούς για την πραγματικά θερμή φιλοξενία τους και ιδιαίτερα στις δυο κυρίες που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους και πρόσφεραν σε μαθήτριες και καθηγήτριες μια ξεχωριστή εμπειρία!
η εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου
κα Σοφία Στόλη