Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΤΡΙΤΗ 28-06-22 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

 
 
Στις 28 Ιουνίου ,ημέρα Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των ΑΕΙ, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Από πέρσι για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες , θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Οδηγία "Κεραμέως" να εκδοθούν οι βάσεις και τα ονόματα επιτυχόντων πριν τις διακοπές του Αυγούστου

Οδηγία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έδωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, προκειμένου φέτος, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Κι αυτό διότι φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές άλλων υπουργείων (Στρατιωτικές, Αστυνομικές κλπ) έγιναν νωρίτερα , το δίμηνο Μάρτιο- Απρίλιο.

Πρόκειται για τον βασικό παράγοντα ,ο οποίος αποτελούσε "εμπόδιο" για το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει τα αποτελέσματα νωρίτερα από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: 30 Ιουλίου μπορούμε να ανακοινώσουμε τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων (βίντεο)

Άλλωστε το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει επισήμως ότι στις 30 Ιουλίου θα μπορούσε υπηρεσιακά να έχει ανακοινώσει όλα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εάν δεν υπήρχαν οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Δείτε εδώ τι απάντησε το υπουργείο Παιδείας όταν ρωτήθηκε σχετικά από το esos