Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ

 

Με χαρά και προσμονή σας ενημερώνω ότι σύντομα θα ξεκινήσουν στο σχολείο «ομάδες εμψύχωσης εφήβων», που διοργανώνει και συντονίζει η ψυχολόγος του σχολείου. Οι ομάδες θα είναι κλειστές, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 12 άτομα. 

Θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του σχολείου κάθε βδομάδα, με διάρκεια 2 διδακτικών ωρών και θα ολοκληρωθούν σε 10-12 συναντήσεις. Η ημέρα διεξαγωγής θα καθοριστεί αργότερα. 

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετέχουν, πρέπει να δηλώσουν προφορικά το ενδιαφέρον τους στην Γραμματεία (στην κα Πεσκετζή) από 05-11-21 έως και 12-11-21 .

Στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγάλος, θα ξαναγίνει νέα ομάδα μετά το πέρας της πρώτης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ?

Η Ομάδα Εμψύχωσης Εφήβων δίνει τη δυνατότητα στους εφήβους, μέσα από βιωματικούς, συμμετοχικούς τρόπους μάθησης και δημιουργικά παιχνίδια, να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να εκφράσουν τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους μέσα σ΄ ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης. 

Η ομάδα αποσκοπεί να λειτουργήσει ως υποστηρικτικό πλαίσιο που θα συντροφεύσει τους έφηβους στην πορεία τους προς την ενηλικίωση και στην αναζήτηση της ταυτότητας τους. 

Οι έφηβοι, παράλληλα με την ικανοποίηση της συμμετοχής σε μια ομάδα με συνομηλίκους τους, ζουν αλλαγές τόσο στην εικόνα του εαυτού τους όσο και στην επικοινωνία και τις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους και την οικογένειά τους. 

Μέσα από τη συνύπαρξη τους ως μέλη ομάδας δημιουργείται ο χώρος ώστε τα παιδιά να εκφράσουν θέματα που τα απασχολούν και να διερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

  1. Ενίσχυση αυτοπεποίθησης
  2. Διαχείριση άγχους και άλλων δυσφορικών συναισθημάτων
  3. Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων
  4. Εύρεση εναλλακτικών, αποτελεσματικότερων τρόπων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων
  5. Μοίρασμα εμπειριών, βιωμάτων και συναισθημάτων με συνομηλίκους σε θέματα που αφορούν τους εφήβους.
Με εκτίμηση,
Μπέλτση Κωνσταντίνα
Ψυχολόγος