Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-07-20




Μετά από ερωτήματα γονέων σχετικά με τις διαδικασίες μετά την Πέμπτη 02-07-20 σχετικά με την εγγραφή τους στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ανακοινώνουμε περιληπτικά το περιεχόμενο της αρ. πρωτ. Φ1α/75919/Δ4 από 17-06-2020 Εγκύκλιο με θέμα, «Ενημέρωση για την “Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής”, μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2020 – 2021»

Οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών και οι ενήλικοι/-ες μαθητές/τριες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανομή τους σε ΕΠΑ.Λ. θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε και θα γίνει σε Τάξεις, Τομείς και Ειδικότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.


Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια έχει υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση δηλώνοντας την πρόθεσή του/της για μετεγγραφή σε άλλη σχολική μονάδα (ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ.), θεωρείται ότι έχει πραγματοποιήσει την ανανέωση εγγραφής του/της στη σχολική μονάδα προέλευσης.

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν
  • ή να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/. και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα 
  • ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα για τα ΕΠΑ.Λ. από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων.

Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια αιτήθηκε τμήμα ΕΠΑ.Λ. που δεν πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας (π.χ. ολιγομελές) και το οποίο χρειάζεται έγκριση για να λειτουργήσει, αναμένει νεότερη ενημέρωση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes μετά τη 14η Ιουλίου 2020. Αν το τμήμα δεν εγκριθεί, οι μαθητές/τριες, που κατανεμήθηκαν σε αυτά, θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση εγγραφής στην επόμενη φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων στα υπάρχοντα/διαμορφωμένα τμήματα, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes

Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητές/-τριες που υποβάλλουν αίτηση σε τάξη, τμήμα, ή ειδικότητα είναι περισσότεροι/-ες από τον αριθμό μαθητών/-τριών που μπορεί να εξυπηρε- τήσει η σχολική μονάδα, πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση ώστε να καλυφθεί ο προβλε- πόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών/-τριών ανά τάξη. Ειδικότερα, η κλήρωση:

  • για την Α΄ τάξη διεξάγεται μεταξύ όλων των μαθητών/-τριών οι οποίοι/ες έχουν κατανεμηθεί στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα 
  • για τη Β΄, Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. διεξάγεται μόνο μεταξύ των μαθητών/-τριών που προέρχονται από άλλη σχολική μονάδα για τις θέσεις που δεν έχουν ήδη καλυφθεί από τους μαθητές/τριες που φοιτούσαν το προηγούμενο σχολικό έτος στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ 

Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια δεν κατανεμήθηκε σε κανένα ΕΠΑ.Λ., η διαδικασία κατανομής του/της θα γίνει από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία απευθύνεται έως τη 10η Ιουλίου, όπου ο Διευθυντής Δευτε- ροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει την εγγραφή του/της σε υπάρχοντα τμήματα.