Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

"Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΙΖΕΛΙΩΝ" ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


Την Παρασκευή 12-06-20 πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα της δραματοποίησης του τραγουδιού "ο χορός των μπιζελιών" στο εργαστήριο Βρεφονηπιοκομίας του ΕΚ Ευόσμου. Η πρόβα αυτή έγινε με τα κοστούμια, με τα μουσικά όργανα και με τα ηχητικά που αγοράστηκαν μέσω του προγράμματος "Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ" του υλοποιεί το NOESIS.

Οι μαθήτριες αξιοποίησαν τις δεξιότητες που απέκτησαν στα μαθήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης "Δημιουργική Απασχόληση στην Προσχολική Ηλικία 1" της Β΄τάξης, "Λογοτεχνία Προσχολικής Ηλικίας" της Γ΄τάξης και στο μάθημα γενικής παιδείας "Φυσική Αγωγή".


Η δραματοποίηση του γνωστού τραγουδιού, της ιστορικής παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Εδώ Λιλιπούπολη" στοχεύει στο να παρακινήσει τα παιδιά να εντάξουν περισσότερα λαχανικά στην διατροφή τους. Βασικό εργαλείο για την δραματοποίηση ήταν η μέθοδος της Μουσικοκινητικής Αγωγής, δηλαδή στον συνδυασμό του λόγου με τη μουσική και με την κίνηση ώστε με αφορμή το τραγούδι να αποκτήσουν τα παιδιά μια βιωματική εμπειρία μέσω της εναλλαγής ήχων, κινήσεων, χρωμάτων και αισθήσεων!

Επίσης η Μουσικοκινητική Αγωγή είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων, αλλά και για την καλλιέργεια του μουσικού αισθητηρίου, ώστε απολαμβάνοντας και δημιουργώντας μουσική, να αποκτήσουν ισόρροπη ψυχική και πνευματική ανάπτυξη.

Παρακολουθείστε την πρόβα σε video διάρκειας 2 λεπτών, κάνοντας click:


Οι δράσεις αυτές είναι ενταγμένες στην δράση "Εδώ e-Λιλιπούπολη" και συγκεκριμένα στην υποδράση "Ο χορός των μπιζελιών" την οποία υλοποιούν οι καθηγήτριες κα Δώρα Δάγγα, κα Χάιδω Σακελλαρίου, κα Ελένη Μήνδρου, κα Κατερίνα Κουμμάτη και κα Λιάνα Λαλάγκα.



 


 «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Ε. Π. “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»