Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ EΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ 20η ΔΙΕΘΝΗ EΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


άρθρο του κ. Αχιλλέα Σύρμου

Την Πέμπτη 16-05-24 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου σε συνεργασία με τον Διευθυντή, εκπαιδευτική-επιμορφωτική επίσκεψη στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με ομάδα μαθητών των Τμημάτων Ένταξης. 

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν δράσεις και ενημερώθηκαν γύρω από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συν τοις άλλοις, μαζί με τους μαθητές, ξεναγήθηκαν στα περίπτερα της Έκθεσης και στους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους που φιλοξενούνται από 16 μέχρι 19 Μαΐου στην πόλης μας στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο δρώμενο προβολής της εγχώριας εκδοτικής δραστηριότητας της χώρας. 

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων Ένταξης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες των ελληνικών εκδοτικών οίκων από υπεύθυνο συνεργάτη των εκδόσεων Έναστρον και από τον κ. Ζαχαρόπουλο, έναν από τους παλαιότερους εκδότες της Ελλάδας, των ομώνυμων εκδόσεων Ζαχαρόπουλος. 

Γενικότερος στόχος της επίσκεψης ήταν η εντρύφηση των μαθητών στην πολιτιστική πραγματικότητα του βιβλίου και η μύηση στην κουλτούρα της ανάγνωσης.

Συνοδοί των παιδιών ήταν η κα Ευαγγελία Σταμούλη, η κα Ελένη Πάσχου, ο κ.Αχιλλέας Σύρμος και ο κ.Νίκος Βάσσος

👉 κάντε click εδώ για να δείτε την αρχική μας ανάρτηση