Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


H Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστήριων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) της Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους φορείς γονέων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια αλλά και συλλόγους ατόμων με αναπηρία, σε ευρεία σύσκεψη για αποφασίσουμε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο την Πέμπτη 16/5 στις 6:30 στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51, 4ο όροφο). 

Δεν ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα της προόδου, με τα ορατά επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, τις σημαντικές εξελίξεις στις επιστήμες της εκπαίδευσης και αγωγής, τους πάρα πολλούς ειδικευμένους και δοκιμασμένους επαγγελματίες του κλάδου, τα παιδιά μας να γυρεύουν σχολική στέγη ή να εκπαιδεύονται και να διδάσκονται σε ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολεία.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και άνθρωποι με αναπηρία, μας ενώνουν σήμερα τα επικίνδυνα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια. Τα προβλήματα όλων μας έχουν κοινή αιτία την διαχρονική πολιτική που θεωρεί τις σύγχρονες υπηρεσίες για την αναπηρία «μη επιλέξιμη δαπάνη».

Θεσσαλονίκη 14/5/2024