Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Δ-ΚΟΜ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΠΑΛ: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)



Την Δευτέρα 12-02-24 το τμήμα του Μεταλυκειακού έτους τάξης Μαθητείας 2023 - 2024 (Η φάση) της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης παρακολούθησε μέσω zoom, 3 διδακτικές ώρες, μία ενημερωτική δράση για την Κυκλική οικονομία από τον μη κερδοσκοπικό φορέα 👉 NoWaste21 // Ένα μέλλον χωρίς απόβλητα!, στο πλαίσιο της μαθησιακής ενότητας: 3. Αειφόρος Ανάπτυξη - Προστασία του Περιβάλλοντος.



Οι μαθητευόμενοι επέδειξαν ενδιαφέρον με ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών στην καθημερινή τους ζωή αλλά και σε μία επιχείρηση, επιπλέον ρώτησαν και ενημερώθηκαν για την νομοθεσία που ισχύει από 1.1.2022 σχετικά με την ανακύκλωση.






"Από το γραμμικό μοντέλο του «παράγω, καταναλώνω, πετάω», πρέπει να περάσουμε στο κυκλικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης «παράγω, καταναλώνω, επανακτώ, επαναχρησιμοποιώ και ανακυκλώνω».
Είναι το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που μιμείται τη ΦΥΣΗ. Η φύση δεν παράγει απόβλητα! Το ίδιο πρέπει να μάθουμε να κάνουμε και εμείς!"


(φωτο κυκλική οικονομία 2)


Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο του προγράμματος κύριο Μαλλιάρη Μάρκο για την παρουσίαση, ενημέρωση και την ευχάριστη διάθεση του να επιλύσει όλες τις απορίες των μαθητευόμενων, μας συνεχάρη για την ευαισθητοποίηση μας και μας κάλεσε να συμμετέχουμε με τα παιδιά στις 30/03/2024 στην Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων του ΟΗΕ.
Επιπλέον, ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αναγνωστοπούλου Χριστίνα για την συνεργασία και την οργάνωση της εκπαιδευτικής μας δράσης από τον μη κερδοσκοπικό φορέα.




Τέλος, μετά από ένα διάλειμμα 15 λεπτών, μέσω webex, οι μαθητευόμενοι απάντησαν ξεχωριστά ο καθένας στις ερωτήσεις δημιουργίας του Απογραφικού τους δελτίου στην μαθητεία και ακολούθησε μάθημα, σχετικά με τις μαθησιακές ενότητες : 5. Βασικές Αρχές Κομμωτικής και 6. Τεχνικές ευεξίας - χαλάρωσης κεφαλής και προσώπου (ξύρισμα).

οι επόπτριες - εκπαιδευτικοί
κα Τζιβάνη Μαριέττα
κα Μπαλτά Περιστέρα