Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


άρθρο της κας Σοφίας Στόλη

Την Τετάρτη 07-02-24 το πρωί πραγματοποιήθηκε δίωρη ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ/ΕΚ Ευόσμου από τον κ.Φίλιππο Γκανούλη Πολιτικό Μηχανικό και Τεχνικό Ασφαλείας με θέμα "Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους της Σχολικής Κοινότητας".

Η εν λόγω επιμόρφωση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς οργανωμένων δράσεων που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού του διδακτηρίου μας, κάτι που είναι απόλυτη προτεραιότητά μας αφενός, και αφετέρου στη βελτιστοποίηση του «Σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών». 

Η σύνταξη και επικαιροποίηση του παραπάνω σχεδίου, καθώς επίσης και η εναρμόνισή του με τα σχέδια δημοτικών συνεργείων αλλά των άλλων συστεγαζόμενων σχολείων, η εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών σχετικά με τον σεισμό, την πυρκαγιά, περιπτώσεις τραυματισμών και άλλες έκτακτες ανάγκες στο σχολείο, και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας κρίνονται αναγκαία και αποτελούν και φέτος τον βασικό στόχο μας .

Ο κ.Γκανούλης παρουσίασε:

  • το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης 37237/ΣΤ1/2007 - ΦΕΚ 635/Β/27-4-2007 «Καθορισμός κριτηρίων καταλληλότητας & επιλογής χώρων, για την ανέγερση Δημοσίων διδακτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση Σχολικών Μονάδων»
  • τα στατιστικά ερευνών σε σχέση με ατυχήματα των μαθητών  
  • τις αιτίες των ατυχημάτων στα σχολεία
  • τις προδιαγραφές ασφαλείας των διδακτηρίων 
  • τις ενδεδειγμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις  
  • την πυροπροστασία και την αντισεισμικότητα 

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τον έγκριτο επιστήμονα και τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς καθώς επίσης και υποβολή ερωτήσεων από την πλευρά των καθηγητών. Ο κύριος Γκανούλης απάντησε με μεγάλη ευγένεια παραθέτοντας τις επιστημονικές του γνώσεις και μας υποσχέθηκε ότι προτίθεται να ξαναεπισκεφτεί το σχολείο μας μετά από πρόσκλησή μας. 

Το ευχόμαστε!

👉 κάντε click εδώ για να να διαβάσετε τις διαφάνειες του κ.Γκανούλη