Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


Την Δευτέρα 30-01-23 οι μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος το περασμένο σχολικό έτος 2021-22 στο πρόγραμμα «My Ways Away» Erasmus+KA2, υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στην πόλη μας τρεις (03) μαθήτριες του Lycee Professionnel Charles Mongrand του Port de Bouc της Γαλλίας. Τότε είχαμε επισκεφθεί το Γαλλικό Λύκειο από τις 2 έως τις 9 Μαΐου 2022. 

Οι Γάλλοι μαθητές, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Thierry Guerchet, βρίσκονται στην πόλη μας για πρακτική άσκηση τριών εβδομάδων σε ελληνικές επιχειρήσεις. 


Τα παιδιά, αρχικά, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις του Λευκού Πύργου (Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού), του εμβληματικού αυτού μνημείου της πόλης μας και απόλαυσαν τη θέα από τον εξώστη του.

Κατόπιν, επιβιβάστηκαν στην «Πολιτιστική Γραμμή» του Ο.Α.Σ.Θ., κάνοντας μια σύντομη «διαδρομή» στην ιστορία της Θεσσαλονίκης.


Τελικός προορισμός τους ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Εκεί, πέρα από την επίσκεψη στις μόνιμες εκθέσεις, στην περιοδική έκθεση «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης:60 χρόνια /60 στιγμές», θαύμασαν το άγαλμα της «Ηρακλειώτισσας», το οποίο υπήρξε πηγή έμπνευσης για θεατρικό δρώμενο των μαθητών μας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+KA2, το σχολικό έτος 2021-22. Η κα Έφη Σαπουντζή παρουσίασε στους Γάλλους μαθητές την ιστορία του αγάλματος.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες κα Ζωή Καραγώγου, κα Έφη Σαπουντζή και κα Σοφία Στόλη.

κα Ζωή Καραγώγου