Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Ανακοίνωση του Υπουργείου

Κατόπιν ερωτημάτων που περιήλθαν στην υπηρεσία μας σχετικά με τις εγγραφές μαθητών/τριών στα ΕΠΑ.Λ., σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Στις περιπτώσεις αδερφών, εάν ο ένας/ μία αδερφός/ή είναι ήδη εγγεγραμμένος/η σε οποιαδήποτε τάξη των ΕΠΑ.Λ., ο/η άλλος/η αδελφός/ή ο/η οποίος/α επιθυμεί να εγγραφεί στο ίδιο ΕΠΑ.Λ., εγγράφεται κατά προτεραιότητα.

Εάν υπάρχουν αδέρφια τα οποία επιθυμούν να εγγραφούν σε τάξη/τάξεις ΕΠΑ.Λ. στην/στις οποία/ες διενεργείται κλήρωση, συμμετέχουν στην κλήρωση και εφόσον κληρωθεί ο/η ένας/ μία από τους/τις δύο, ο/η άλλος/η εγγράφεται κατά προτεραιότητα.

Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητές/τριες που υποβάλλουν αίτηση σε τάξη, τμήμα, ή ειδικότητα είναι περισσότεροι/ες από τον αριθμό μαθητών/τριών που μπορεί να εξυπηρετήσει η σχολική μονάδα, πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση ώστε να καλυφθεί ο προβλεπόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών/τριών ανά τάξη. 

Ειδικότερα, η κλήρωση:

  • για την Α ́ τάξη ΕΠΑ.Λ. διεξάγεται μεταξύ όλων των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες έχουν κατανεμηθεί στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα 
  • για τη Β ́ και Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. διεξάγεται μόνο μεταξύ των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες προέρχονται από άλλη σχολική μονάδα για τις θέσεις που δεν έχουν ήδη καλυφθεί από τους μαθητές/τριες που φοιτούσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος στο συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ..

Αναφορικά με την προηγούμενη περίπτωση, διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα μεταξύ των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες συμμετέχουν στην παραπάνω κλήρωση, έχουν οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο). Εάν ο αριθμός των εν λόγω μαθητών/τριών οι οποίοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μαθητών/τριών τους/τις οποίους/ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε διενεργείται κλήρωση μόνο μεταξύ αυτών των μαθητών/τριών.

Εάν ο αριθμός των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο είναι μικρότερος από ή ίσος με τον αριθμό των μαθητών/τριών τους/τις οποίους/ες μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα, τότε εγγράφονται όλοι/ες όσοι/ες δεν κατέχουν άλλον τίτλο (απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο). Για τις θέσεις που ενδεχομένως παραμείνουν κενές, διενεργείται κλήρωση ανάμεσα σε όσους/ες μαθητές/τριες κατέχουν άλλον τίτλο.

Τέλος, σας αποστέλλουμε προς ενημέρωση και διευκόλυνσή σας συνημμένο πίνακα με τίτλο «Χρονοδιάγραμμα ενεργειών e-εγγραφές» που αφορά στην Α ́ φάση εγγραφών ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022.


(ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)