Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 40 ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τον Δ/ντη, για την μετακίνηση στην Ισπανία, Πέμπτη 06-01-22 στις 20:30 ώρα Ελλάδος για τους 40 επωφελούμενους μαθητές, στο webex: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/viopoulos. 

Πριν την είσοδό σας στην τηλεδιάσκεψη πρέπει να εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα PLF 

  1. Παρακολουθήστε σε video τον τρόπο συμπλήρωσης της φόρμας PLF  click εδώ
  2. Τι είναι μια ψηφιακή φόρμα εντοπισμού επιβατών και πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα; 
  • Οι φόρμες εντοπισμού επιβατών (PLF) χρησιμοποιούνται από τις αρχές δημόσιας υγείας για να διευκολύνουν τον εντοπισμό επαφών σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες εκτίθενται σε μολυσματική ασθένεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με αεροπλάνο ή αεροσκάφος, κρουαζιερόπλοιο ή πλοίο, τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες που παρέχουν οι ταξιδιώτες στις PLF μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές δημόσιας υγείας στις χώρες προορισμού προκειμένου να επικοινωνήσουν γρήγορα με τους ταξιδιώτες, με στόχο την προστασία της υγείας των ταξιδιωτών και των επαφών τους, καθώς και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης ασθενειών. 
  • Οι χώρες που απαιτούν συμπλήρωση της PLF χρησιμοποιούν επί του παρόντος έντυπα εντοπισμού επιβατών ή έχουν αναπτύξει εθνικά διαδικτυακά συστήματα. Υπό το φως της πανδημίας COVID-19, αναπτύχθηκε μια διαδικτυακή εφαρμογή για μια Ευρωπαϊκή ψηφιακή φόρμα εντοπισμού επιβατών (dPLF) προκειμένου να διευκολυνθεί η χρήση των PLFs κατά τη διάρκεια διασυνοριακών απειλών για την υγεία. Αυτή η ψηφιακή φόρμα επιτρέπει την ευκολότερη και ταχύτερη συλλογή δεδομένων και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ενδιαφερομένων/εμπλεκόμενων, καθιστώντας τον εντοπισμό επαφών πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό. 
  • Ορισμένες χώρες συνδέουν την dPLF με την πολιτική τους σχετικά τις εργαστηριακές δοκιμασίες ή την καραντίνα των ταξιδιωτών.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ PLF

https://www.spth.gob.es/recoverqr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLF 

https://travel.gov.gr/#/