Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

CONVOI 77 - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον οργανισμό CONVOΙ 77 θα υλοποιήσει κατά το σχολικό έτος 2021-2022 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα CONVOI 77.

Το CONVOI 77 ήταν το τελευταίο μεγάλο τρένο που αναχώρησε από το Ντρανσύ προς το Άουσβιτς, μέσα στο οποίο επέβαιναν υπήκοοι 32 χωρών. Καθώς οι περισσότεροι από τους 18 Έλληνες επιβαίνοντες είχαν γεννηθεί ή ζούσαν στη Θεσσαλονίκη, θα θέλαμε το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε συνεργασία με σχολεία της πόλης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/-τριες και σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στόχος είναι η διατήρηση της μνήμης και η εκμάθηση της τοπικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας μέσα από την προσωπική έρευνα. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μία ομάδα μαθητών/-τριών ή μια σχολική μονάδα αναλαμβάνει να ερευνήσει και να ανασυνθέσει την προσωπική ιστορία ενός από τους επιβαίνοντες, ο οποίος είτε έχει γεννηθεί είτε έχει ζήσει στην πόλη όπου εδρεύει το σχολείο. Περισσότερα στοιχεία υπάρχουν στο επισυναπτόμενο έγγραφο και στο site του οργανισμού. https://convoi77.org/

κα Παρασκευή Λαζαριώτου
κα Τίνα Μπεγγλή