Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ERASMUS+KA1 ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ο κ. MD Δ.Καλαϊτζίδης
Στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη μετάβαση των μαθητών του Τομέα Διοίκησης - Οικονομίας στη Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 22-01-20, επίσκεψη δέκα επιλεγμένων μαθητών και συνοδών στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, μέλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η γνωριμία των μαθητών με τον Ιατρικό Τουρισμό, στον οποίο ο Όμιλος Ιατρικού, με ναυαρχίδα το Διαβαλκανικό, αποτελεί πρωτοπόρο, καθώς και η ενημέρωση για τη δυναμική του συγκεκριμένου τομέα στην Ελλάδα, αλλά και τη σχέση του με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Προβλήθηκαν ενημερωτικά videos για τις καινοτόμες και ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους που εφαρμόζονται στο Διαβαλκανικό, με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, από υψηλά εξειδικευμένους Ιατρούς, καθώς και παρουσίαση του φάσματος των υπηρεσιών του Διαβαλκανικού σε σχέση με τον Ιατρικό Τουρισμό και τις Επείγουσες Ιατρικές Υπηρεσίες 24/7. Ταυτόχρονα, απαντήθηκαν σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τους καθηγητές και μαθητές του σχολείου, από τους κ.κ. MD Δ.Καλαϊτζίδη – Συντονιστή Ιατρό του Τμήματος Διεθνών Ασθενών και Ε.Καρατασίδη, Operations Manager, Εταιρειών Αssistance & Ανάπτυξης.

Η αποστολή ξεναγήθηκε σε όλα τα νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου.

Συνοδοί των μαθητών ήταν η κ. Ι.Μερσίνη-Υποδιευθύντρια, η κ. Χρ. Αντωνιάδου, η κ. Γ. Φλώρου και ο κ. Μ.Καπουργιαννίδης.

το Τμήμα Διεθνών Ασθενών
 Η δράση είναι ενταγμένη στην φάση προετοιμασίας πριν την μετακίνηση στην Βαρκελώνη και στην στην γνωριμία των μαθητών του Τομέα Διοίκησης-Οικονομίας με το επαγγελματικό πεδίο των πρακτόρων ιατρικού τουρισμού (medical tourism facilitator), δηλαδή των οργανισμών παροχής ιατρικής βοήθειας (medical assistances) που προωθούν αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας για την περίθαλψη ασθενών από όλο τον κόσμο είτε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του επείγοντος περιστατικού είτε στον "ιατρικό τουρισμό επιλογής".

ο κ.Ε.Καρατσίδης και ο ο κ. MD Δ.Καλαϊτζίδης με τους μαθητές