Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ


Την Πέμπτη 30-01-20 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η Γιορτή των Γραμμάτων με ομιλήτη τον κ. Κ. Ρουμελιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών.Μετά τη λήξη της ομιλίας, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, η κα Ε.Σιδηροπούλου και η κα Κ.Πρέντζα μοίρασαν σε όλα τα παιδιά μικρά βασιλοπιτάκια. Πολλοί από τους μαθητές διαπίστωσαν πως ήταν οι τυχεροί της χρονιάς διότι στο δικό τους κομμάτι βρέθηκε ένα φλουρί. Σε αυτούς ο Σύλλογος είχε επιφυλάξει ένα μικρό δώρο. 

Στη συνέχεια η σημαιοφόρος του σχολείου με τη Σημαία και με τους παραστάτες εκκλησιάστηκαν στον Ι.Ν. των Τριών Ιεραρχών όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κκ. Βαρνάβας. 

Στα γραφεία των καθηγητών κόπηκε η βασιλόπιτα των διδασκόντων με τυχερους την κα Μ.Γούσιου και τον κ.Λ.Ναθαναηλίδη. Ιδιαίτερο στοιχείο της γιορτής ήταν η συμμετοχή οκτώ Γάλλων μαθητών του κρατικού Γαλλικού Επαγγελματικού Λυκείου "Charles Mongrand" που με το συνοδό καθηγητή τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό αυτό παραδοσιακό έθιμο. Η κα Α.Κοφίδου, Συντονίστρια Εκπ/κου Έργου εξηγησε στους Γάλλους μαθητές τη σημασία της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών για τα Ελληνικά Σχολεία και την Χριστιανική και Ορθόδοξή μας παράδοση.

Επίσης ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ.Κλεάνθης Μανδαλιανός τίμησε, στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο:
  • τις αριστούχες μαθήτριες Όλγα Αιγίδου και Νεφέλη Γάλλε
  • τις μαθητριες Μάγδαληνή Πύρτσιου, Δήμητρα Γεωργακούδη και Κατερίνα Κουρουτζιούδη για τη συμμετοχή τους στη δράση "point of care", η οποία βραβεύτηκε με Gold Βραβείο στα Healthcare Awrads 2019

Για την όλη οργάνωση των εκδήλωσεων της ημέρας εργάσθηκαν οι καθηγήτριες κα Λ.Κλαδά, κα Εφ.Σαπουντζή και κα Α.Χατζηνώτα.