Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ERASMUS+KA1-ΔΙΑΧΥΣΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ


Την Δευτέρα 23-12-19, μετά τον εκκλησιασμό και την χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην αίθουσα συνεδριάσεων των καθηγητών του σχολείου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία 1η ημερίδα διάχυσης των δύο ροών του προγράμματος Erasmus+KA1. Οι δύο αυτές ροές είχαν προορισμό την Γαλλία (31-10-19 έως 15-11-19) και αφορούσαν σε συνολικά 20 μαθητές (10 από τον Τομέα Υγείας και 10 από τους Τομείς Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής). Υπεύθυνες καθηγήτριες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι οι καθηγήτριες κα Ερ.Ζαχάρογλου και κα Χρ.Αντωνιάδου, ενώ συνοδοί των μαθητών στην κινητικότητα ήταν ο κ.Λ.Ναθαναηλίδης, η κα.Ι.Μερσίνη, η κα.Μ.Τρυφινοπούλου, η κα.Αθ.Παπαδοπούλου, ο κ.Μ.Καπουργιαννίδης, η κα.Ε.Γαβρά, η κα.Γ.Φλώρου και η κα.Γ.Λιάκα.

Απομένει ακόμη μία ροή, η τρίτη, μέσω της οποίας 10 μαθητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας θα μεταβούν στην Βαρκελώνη.Φορέας υποδοχής στην Γαλλία και στην Ισπανία είναι η Moveu.

video: "ελεύθερος χρόνος στο Παρίσι"

Τα έξοδα για το ταξίδι, για τις μετακινήσεις εντός της Γαλλίας, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για την διαμονή, την διατροφή και τις πολιτιστικές δραστηριότητες δεν βάρυναν τους γονείς διότι χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσω πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).


Την ημερίδα οργάνωσαν οι καθηγήτριες κα Μ.Τρυφινοπούλου, κα Αθ.Παπαδοπούλου και κα Γ.Φλώρου, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να μιλήσουν και να παρουσιάσουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τις δραστηριότητες στην Τουλούζη και στο Παρίσι. Όλα τα παιδιά δήλωσαν πως το πρόγραμμα τους έδωσε αφορμή για να αναπτύξουν την γνώση των Αγγλικών, να συμμετάσχουν και ως φοιτητές σε σχέδιο Erasmus+. Επίσης έγινε φανερό πως ο Ιατρικός Τουρισμός προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην χώρα μας για οικονομική ανάπτυξη μια που ήδη είναι ένας προορισμός προσέλκυσης πολλών ασθενών ή τουριστών που παράλληλα με τις διακοπές τους δεν σταματούν τις θεραπείες τους κλπ.


Πριν από την τοποθέτηση στην Γαλλία προηγήθηκαν οι δραστηριότητες της προετοιμασίας της, που είχαν στόχο να "εισαγάγουν" τα παιδιά στις ευκαιρίες που παρέχει ο Ιατρικός Τουρισμός:
Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν:

Ροή "Υγείας":
  1. ΒΑΡΛΑΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  2. ΚΑΒΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
  3. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  4. ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
  5. ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
  6. ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  7. ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  8. ΣΑΡΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 
  9. ΤΡΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 
  10. ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΠΕΡΠΕΤΟΥΑ

Ροή "Τεχνικών":

  1. ΑΝΔΡΟΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ 
  2. ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
  3. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 
  4. ΚΕΤΣΕΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΦΡΑΙΜ 
  5. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
  6. ΚΑΖΗΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
  7. ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΒΑΙΟΣ 
  8. ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
  9. ΤΕΠΕΡΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
  10. ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝ