Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Α΄ΤΑΞΗ ΖΩΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΑΣΘ

Την Τετάρτη 11-12-19 το πρωί, με είκοσι τρεις μαθητές μας, του Α7, περιηγηθήκαμε την πόλη της Θεσσαλονίκης με την "Πολιτιστική Διαδρομή" (Νο 50) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Ήταν μια διδακτική επίσκεψη που υλοποιήσαμε στο πλαίσιο του μαθήματος "Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων" μέσω της οποίας τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα ιστορικά μνημεία και γνώρισαν την μακραίωνη ιστορία της πόλης μας, από τους αρχαίους, ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα.



Η ξενάγηση από τον κ. Δημήτρη Καράβατο ήταν εξαιρετική, μας ταξίδεψε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης με τρόπο ελκυστικό, μας μετέδωσε την αγάπη του για την πόλη και το έργο του ενώ διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών συμβάλλοντας έτσι στη μελλοντική εκπαιδευτική τους πορεία.

video: "Η Θεσσαλονίκη με μια βόλτα" των μαθητών του Α7

Η "Πολιτιστική Γραμμή" του ΟΑΣΘ ξεκινά απ’ τον Λευκό Πύργο και δια περιήγησης 50 λεπτών της ώρας, παρέχει στους επιβάτες, μέσω του προβαλλόμενου, δια της τηλεματικής, οπτικοακουστικού υλικού (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), αλλά και των πληροφοριακών εντύπων (επίσης στην ελληνική και αγγλική), υπηρεσίες γνωριμίας με ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Στ. Λαλάγκα, Φυσικής Αγωγής
Κ. Ρουμελιώτης, Θεολόγος
Α. Σιδηροπούλου, Δημόσιας Υγιεινής