Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

GOLD ΒΡΑΒEΙΟ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΑ HEALTHCARE BUSINESS AWARDS


Στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου απονεμήθηκε GOLD βραβείο για την δράση του "Point of Care" στα Healthcare Business Awards 2019. Πρόκειται για έναν θεσμό οποίος επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας.

Η τελετή βράβευσης διοργανώθηκε για 4η χρονιά στην Αθήνα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από την Boussias Communications και το Health Daily στον Πολυχώρο Λώλος στην Παιανία. Το GOLD βραβείο παρέλαβε η κα Γεωργία Γροζτίδου με τις μαθήτριες Μαγδαληνή Πύρτσιου, Κατερίνα Κουρουτζιούδη και Δήμητρα Γεωργακούδη. Επίσης στην αποστολή του σχολείου μας στην τελετή βράβευσης συμμετείχαν ο Διευθυντής ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Ματζιάρης, ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑλ Ευόσμου κ. Γιάννης Βιόπουλος, ο Υποδιευθυντής κ. Λευτέρης Ναθαναηλίδης και η καθηγήτρια κα Μαίρη Τρυφινοπούλου.


Το video παρουσίασης της δράσης μας στην τελετή

Η δράση "Point of Care ήταν μια εφαρμογή τηλεϊατρικής σε ηλικιωμένους με εξ αποστάσεως με ιατρική γνωμάτευση  που έλαβε χώρα στο Δ΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να ασκηθούν στις σύγχρονες υπηρεσίες τεχνολογίες που σχετίζονται με την "Silver Economy", δηλαδή την "Ασημένια Οικονομία" που προσφέρει στους ηλικιωμένους την "ενεργό γήρανση".

Επίσης, η δράση αυτή αποτελεί προϊόν των δύο παρακάτω προγραμμάτων:

1/ του Erasmus+ΚΑ1 2018-1-EL01-KA102-047553 με τίτλο: «Integrated Services for Active Ageing jobs and innovative entrepreneurship» Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) με το οποίο 30 μαθητές μας καταρτίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο

2/ των έργων α) «Point of Care» (ηλεκτρονικοί ιατρικοί φάκελοι) και β) «E-pill Medication Reminder» (συσκευή υπενθύμισης λήψης χαπιών) που φτιάχθηκαν με τη χρηματοδότηση του «Νόησις» μέσω του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ».