Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (Α΄ΦΑΣΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-25


Η Α' φάση ηλεκτρονικών ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 27-06-24 και ώρα 07:00 έως και την Παρασκευή 05-07-24 και ώρα 23:59

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα 👉 https://e-eggrafes.minedu.gov.gr  ή μέσω της διαδικτυακής πύλης 👉 https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι δυνατή η υποβολή νέων ηλεκτρονικών αιτήσεων, η τροποποίηση ή/και η διαγραφή τους, καθώς επίσης και η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους. Καλό είναι η ηλεκτρονική αίτηση να εκτυπωθεί.

Κατανομή αιτήσεων 

Τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητριών και μαθητών θα ανακοινωθούν στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (επάνω αριστερά μετά την αυθεντικοποίηση στην πλατφόρμα) για τα ΕΠΑΛ από τη Δευτέρα 08-07-24.

Υποστήριξη

Η ομάδα υποστήριξης (helpdesk) είναι στη διάθεσή των ενδιαφερομένων - τηλεφωνικά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00 – 16:00 (210-3443913 για τα ΕΠΑΛ) και - μέσω e-mail στη διεύθυνση  e-epal@minedu.gov.gr για τα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ.

Κληρώσεις

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση υπεράριθμων ηλεκτρονικών αιτήσεων μαθητών από όσους μπορεί να δεχθεί το σχολείο θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν έχει κατανεμηθεί μαθητής από το σύστημα στο σχολείο, εάν υπάρχουν παραπάνω αιτήσεις θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και μόνο όσοι κληρωθούν θα πραγματοποιήσουν την πραγματική εγγραφή, οι υπόλοιποι θα εγγραφούν στην επόμενη φάση των εγγραφών σε άλλο τομέα ή ειδικότητα του ίδιου σχολείου ή σε άλλο σχολείο.
 
Η κλήρωση ή οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο του συστήματος εγγραφών και θα ανακοινωθούν στο blog και στο fb του σχολείου. Τα ονόματα των κληρωθέντων δεν θα αναρτηθούν αλλά ο αριθμός της ηλεκτρονικής αίτησης. 

Στην κατανομή προηγούνται οι μαθητές του σχολείου. Δεν έχει σχέση αν η αίτηση γίνει σύντομα ή αργότερα αρκεί να γίνει μέσα στην προθεσμία και δεν δίνεται παράταση.